Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Stijlvolle warmtepomp-buitenberging voorkomt ruimtegebruik in huis, is geluiddempend en ziet er ook nog eens heel goed uit:

Een kant-en-klare en fraaie oplossing voor uw warmtepomp

warmberger-webbeeld-home-16 kopiëren

Tekst | Tekst Lieke van Zuilekom | Beeld Warmberger B.V.

3 maart 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

In Nederland worden steeds meer jaren ’60 woningen van het gas af gehaald. En ook andere woningen worden duurzaam gerenoveerd en voorzien van warmtepompinstallaties, weet Peter de Witte, directeur van Warmberger B.V.. “Helaas zijn deze installaties vaak te groot voor inpassing in de woning. Plaatsing in de tuin of op het dak is dan een optie, maar heeft om akoestische én esthetische redenen vaak niet de voorkeur. Met het Warmbergerconcept bieden wij hiervoor een unieke oplossing: mooi, stil en in een mum van tijd geïnstalleerd. Naast renovatieprojecten leent de Warmberger zich uitstekend voor nieuwbouwprojecten, waarin bewoners de installatie ook liever buiten hun woning plaatsen.”

“Warmberger betreft een complete en gepatenteerde warmtepompoplossing, die kant-en-klaar en inclusief vooraf geïnstalleerde en geteste onderdelen wordt geleverd in een maatwerk buitenberging”, vertelt De Witte. “De buitenberging kan naar wens naast de woning, in de tuin of op het dak worden geplaatst, heeft de maat van een fietsenschuurtje en kan in diverse kleuren en uitvoeringen worden geleverd. Hiermee bieden we voor elke woning een passende oplossing.”

Populaire en duurzame oplossing

Een lucht/water-warmtepomp is een populaire en duurzame oplossing voor het verwarmen en koelen van nieuwbouw- en renovatiewoningen, aldus De Witte. “Niet verwonderlijk, want deze warmtepomp biedt belangrijke voordelen zoals lage stookkosten, minder CO2-uitstoot en nauwelijks onderhoud. Bovendien is de installatie geschikt voor lage temperatuur radiatoren en vloerverwarming. Voor de aanschaf kunnen bewoners vaak subsidie krijgen, terwijl hun pand in waarde stijgt. Het installeren van de warmtepompinstallatie is met een buffervat, warmwaterboiler, hydromodule én buitenunit echter vrij complex. Omdat de installatie meer fysieke ruimte inneemt dan een traditionele cv-ketel, is dit in de bestaande ruimtes niet altijd mogelijk. Bovendien produceert de buitenunit met zijn ventilator nogal wat geluid. Met de Warmberger kunnen bewoners deze uitdagingen eenvoudig ondervangen.”

Warmberger betreft een complete en gepatenteerde warmtepompoplossing, die kant-en-klaar en inclusief vooraf geïnstalleerde en geteste onderdelen wordt geleverd in een maatwerk buitenberging.

Handig stappenplan

De Warmberger heeft een standaardmaat van 250 x 150 x 220 centimeter (lxbxh), maar naar wens kunnen ook maatwerk bergingen worden geleverd, vertelt De Witte. Op de website www.warmberger.nl kunnen bewoners eenvoudig hun basis techniekruimte samenstellen. “In een handig stappenplan geven zij de grootte van hun huishouden, type woning, vloeroppervlak, bouwjaar, isolatiewaarde en warmwaterkeuze aan. Vervolgens hebben zij een aantal keuze-opties. Wensen zij bijvoorbeeld mechanische ventilatie, een warmteterugwinsysteem of een hybride of bi-valente oplossing? Willen zij een sedum of EPDM dakafwerking? Een gepotdekselde of sandwich wandafwerking? En welke geluidsdemping (Klasse 1/40 dB, klasse 2/50 dB, klasse 3/60 dB) is voldoende? Op basis van deze specifieke klantwensen wordt een basistype van de warmtepomp samengesteld, die in een persoonlijk gesprek verder wordt gespecificeerd.”

Alle bekende merken

Voor de warmtepomp kunnen bewoners kiezen uit alle bekende merken. Op dit moment worden vijf prototypes ontwikkeld, met lucht/water-warmtepompen van STIEBEL ELTRON, Vaillant, ATAG, WOLF Energiesystemen en Itho Daalderop. “Op onze assemblagelocatie in Capelle aan den IJssel worden de techniekruimtes compleet ingericht, inclusief warmwaterboiler (200-500 liter), buffervat en monoblock of split lucht/water-warmtepomp (3-15 kW)”, aldus De Witte. “Bovendien wordt de werking van alle installaties getest, alvorens de units just-in-time en als één geheel naar de woning(en) worden vervoerd.” De gemiddelde levertijd bedraagt 4 weken, vertelt hij. “Vervolgens kunnen, mits alle voorbereidingen in orde zijn, de installaties in slechts één dag worden geplaatst en aangesloten.”

Geschikt voor seriematige productie én individuele installaties

“Prefabricage heeft vooral voordelen bij seriematige productie”, benadrukt De Witte. “Niet voor niets is onze oplossing razend populair bij woningcorporaties. Maar ook bij enkele stuks stekkerklare warmtepompinstallaties zijn er grote voordelen. Zo vindt de installatie in ideale omstandigheden plaats, in een schone en ergonomisch ingerichte assemblagelocatie, met alle onderdelen en gereedschappen binnen handbereik. Dat komt de kwaliteit van de installatie zeker ten goede.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%