Vloerverwarming Thermaglas Nederland BV
01:47
08-01-2016

‘Sterk in levering op maat’

Toonaangevend leverancier van vloerverwarmingssystemen Thermagas Nederland BV vierde vorig jaar haar vijftig-jarige jubileum. Al meer dan twintig jaar voert het bedrijf het eigen merk Espace vloerverwarming en -koeling, dat aan alle Nederlandse en Europese eisen en normeringen die aan systemen voor vloerverwarming en vloerkoeling worden gesteld, voldoet. Een gesprek met Bert van Loenen, directeur van Thermagas Nederland BV, over heden en toekomst.

Thermagas wil graag een partner zijn voor de professionele installateur, begint Van Loenen. “Het leveren van maatwerk vloerverwarming en -koeling én het ontzorgen van de installateur is een belangrijke kracht van ons bedrijf. Elk gebouw is anders, dus dat betekent dat niet voor elk gebouw dezelfde installatie kan worden ontworpen. Maatwerk is noodzakelijk om voor elk project de meest optimale oplossing te bieden, met het juiste systeemontwerp. Door bijvoorbeeld de grote verscheidenheid aan componenten, zoals Espace verdelers en de vele leverbare systeemoplossingen, is Thermagas in staat dit te realiseren.”

Maatwerk
“Wij zijn sterk in het leveren op maat”, gaat Van Loenen verder. “In de huidige tijd worden grote projecten vaak gefaseerd uitgevoerd. Om de installateur te ontzorgen, is het daarom van belang dat materialen op het juiste moment geleverd worden. Maar ook bij kleinere opdrachten zijn just-in-time leveringen belangrijk. Onze service gaat verder dan het leveren van vloerverwarmingssystemen. Voor de meeste projecten worden – in opdracht van installateurs – onze professionele vakmensen ingezet voor het adequaat en vakkundig monteren van de systemen. Ook de projectbegeleiding wordt dan door ons verzorgd.”

Gratis systeemontwerp voor de professionele installateur
Voor het ontwerp van het meest optimale legpatroon van de vloerverwarmingleidingen wordt gebruikgemaakt van een speciaal ontwerpprogramma, vertelt hij. “Dit berekent nauwgezet, aan de hand van de ingevoerde gegevens, het meest effectieve legpatroon voor uw vloerverwarming. Alle systemen kenmerken zich door toepassing van hoogwaardige componenten. Bovendien zijn alle systeemcomponenten uitgebreid getest in onderling gebruik en staan zij onder een constante kwaliteitscontrole. Vanaf het eerste moment van een project, kunnen onze specialisten worden ingeschakeld. Wij maken binnen enkele dagen een compleet systeemontwerp. De daaruit voortvloeiende materiaallijst, vindt u terug in onze tekening. Bouwen met BIM wordt de toekomst. Thermagas is er klaar voor. Hiermee behoren wij tot de koplopers binnen de sector. Niet alleen de verdelers en andere componenten, maar ook het volledige Espace systeemontwerp vloerverwarming en -koeling kan in BIM door Thermagas aan de installateur worden geleverd. We zijn volledig BIM-ready! Overigens is het systeemontwerp helemaal gratis, wanneer het complete materiaalpakket bij ons wordt afgenomen.”

Online bestelgemak
Thermagas biedt de installateur de mogelijkheid 24 uur per dag en 7 dagen per week Espace vloerverwarming en -koeling te bestellen via www.espace.nl. Deze dienst wordt aangeboden naast de bestaande bestelmogelijkheden. “Bestellen met ons online bestelsysteem is makkelijk, snel en efficiënt”, aldus Van Loenen. “We zien dat deze service met name voorziet in de behoefte van de wat kleinere installateur.”

Nieuwe verdelers
Enthousiast vertelt Van Loenen over de uitbreiding van zijn leveringsprogramma met een compleet nieuwe serie stalen verdelers, die gekenmerkt wordt door hun compacte bouwwijze. “Het programma bestaat uit mengverdelers voorzien van een energiezuinige Grundfos circulatiepomp met A-label. Ook deze nieuwe verdelers van zijn groen; letterlijk en figuurlijk. Hiermee zetten wij weer een stap vooruit om een nog duurzamere installatie te bewerkstelligen!”

Tekst: Thermagas Nederland BV Beeldmateriaal: Thermagas Nederland BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Eurofiber datacenter noodstroomaggregaat 1100-kVA