Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sterk in het hotelwezen

Sterk in het hotelwezen

Dat de aantrekkende economie een positieve weerslag heeft op de business van het Nederlandse hotelwezen, is een feit. Veel ketens richten zich op nieuwbouw of vernieuwen en upgraden, waardoor ook de elektrotechnische installaties opnieuw moeten worden uitgedacht en ingericht. Een kolfje naar de hand van SDR Elektrotechniek en Elektro Internationaal.

Een bewezen combinatie zijn zij inmiddels: installateur SDR Elektrotechniek en paneelbouwer Elektro Internationaal. Samen ontwierpen, bouwden en installeerden zij menig installatie in de hotelbranche. Een branche die volgens projectmanager Gijsbert Randeraad behoorlijk in beweging is en de nodige uitdagingen met zich meebrengt.

Rennaissance visual 2 kopiëren

Onzichtbaar en flexibel
“Wij zijn als installateur al zeker 30 jaar actief in de hotelwereld. Doordat wij het werk iedere keer weer naar tevredenheid van de klant opleveren, rollen we van het ene in het andere project in de branche. We hebben dan ook de nodige ervaring opgedaan die van belang is bij het werken in hotels”, vertelt Randeraad. “Met name het installeren in hotels die op het moment van de werkzaamheden in gebruik zijn, vereist een zekere manier van werken van onze medewerkers: het werk moet gedaan worden terwijl je zoveel mogelijk probeert onzichtbaar te zijn voor de gasten. Dat vereist het nodige overleg, een gedegen planning en zeker ook een stuk flexibiliteit. Wij weten daar uitstekend mee om te gaan.”

De taal van de hotelwereld
“Uiteraard werken we ook aan nieuwbouwprojecten in de accommodatiebusiness”, vertelt hij. “Dat vloeit voort uit de naam die wij hebben opgebouwd in renovatietrajecten. Wij spreken de taal van de hotelwereld, waardoor we weten wat klanten nodig hebben en hen daarin goed kunnen adviseren. Bovendien weten we wat er van ons wordt verwacht om hotels zo snel mogelijk geopend te krijgen voor het publiek. We kijken niet alleen meer met een technisch oog naar het werk, maar ook door de ogen van onze klanten.”

Helderheid over levertijden
Dat wat SDR haar klanten biedt aan ervaring en advies, is precies wat de installateur bij paneelbouwer Elektro Internationaal brengt. “Vanaf het allereerste moment denkt het projectteam van Dirk Blom met ons mee over de optimale uitvoering van de elektrotechnische installatie. Niet alleen de input die zij leveren is waardevol, maar ook hun helderheid over de levertijden. Ze leveren altijd op tijd. En als er een langere levertijd gehanteerd moet worden, dan zijn ze daar vanaf dag één duidelijk over”, aldus Randeraad. “Zo worden er geen valse verwachtingen gecreëerd en kunnen we allemaal sturen op een opleverdatum.”

Renaissance Amsterdam Schiphol Airport
Recent werkten beide partijen aan het nieuwe hotel, Renaissance Amsterdam Schiphol Airport van de Marriot-keten. Het door Mulderblauw ontworpen hotel beschikt over 250 kamers, verdeeld over 5 verdiepingen. Daarnaast zijn een bar, restaurant en diverse vergaderzalen gerealiseerd. SDR verzorgde behalve de elektrotechnische werkzaamheden ook de engineering (in samenwerking met Overdevest Adviseurs). Voor de centrale voorzieningen leverde Elektro Internationaal in opdracht van SDR een hoofdverdeler in het Prisma P-systeem van Schneider Electric en 18 onderverdelers in Prisma G. De HKL van 2.500 A/1.600 kVA wordt gevoed via een voedingsrailkoker waarvoor de aansluitstukken in de werkplaats van Elektro Internationaal werden ingekoppeld, om inbedrijfstelling op locatie te vereenvoudigen. De onderverdelers worden vanuit de HKL gevoed via kabels. Ook werd een NSA-inkoppelpunt aangebracht. Deze zorgt ervoor dat non-preferente groepen worden afgeschakeld en preferente worden aangezet. Daarnaast leverde Elektro Internationaal de terreinkast voor het laden van elektrische auto’s op de parkeerplaats.

Cityden Amstelveen
Momenteel ronden de installateur en paneelbouwer in het centrum van Amstelveen ook Cityden City Garden af. Het extended stay concept is onderdeel van het omvangrijk multifunctioneel gebouw The City Garden (eveneens van de hand van Mulderblauw), dat naast het vier sterren hotel 77 luxe koopappartementen bevat, evenals een restaurant, winkels, maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. In het hart van het gebouw bevindt zich een onder architectuur aangelegde binnentuin. Voor dit nieuwbouwproject in Amstelveen verzorgt SDR de complete elektrotechnische installaties van 89 hotelkamers (long stay), 77 luxe appartementen, de parkeergarage en restaurant Amber Garden. Ten behoeve van de centrale voorzieningen wendde de installateur zich wederom tot Elektro Internationaal die de hoofdverdeler in Prisma P leverde met een vermogen van 1.600 A/1.000 kVA en 14 onderverdelers in Prisma G, die de individuele kastjes in de hotelkamers voeden.

Technisch en economisch resultaat
Dirk Blom, projecteider bij Elektro Internationaal: “De samenwerking tussen ons projectteam en SDR is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We kennen elkaars sterke en zwakke kanten en vullen elkaar aan waar nodig. Afspraken worden altijd nagekomen. SDR levert ons soms een eenvoudige schets of een stuk platte tekst aan, waar wij vlot een eerste opzet van maken, waardoor we al vroeg in het traject een werkbaar vertrekpunt hebben voor het project. Dat is zeker prettig als het om een korte doorlooptijd gaat. En doordat zij ons vanaf de start mee laten denken, bereiken we samen het beste mogelijke eindresultaat. Zowel technisch als economisch.”

Tekst Linda van Doren    |    Beeld Vaes Visuals i.o.v. Mulderblauw

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.