Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbare verlichtingstechnieken:

Stekerbare verlichtingstechnieken:

In de markt groeit de aandacht voor stekerbaar installeren. Ook als het om verlichtingstechnieken gaat, merkt producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken Klemko Techniek. “Het wordt steeds belangrijker om snel te installeren, maar toch de kwaliteit van de installatie te behouden”, vertelt accountmanager LED & Lichtbesturingen Danny Miac. “Stekerbaar installeren biedt hiervoor een uitstekende oplossing: de installatietijd wordt drie- tot tienmaal verkort en faalkosten dalen tot wel negentig procent. Bovendien wordt de flexibiliteit van de installatie flink vergroot.” Bij stekerbaar installeren wordt niet meer gewerkt met losse componenten, vertelt hij, maar met volledig afgemonteerde prefab producten. “Installateurs hoeven niet langer te meten, knippen en strippen. De kabels zijn al voorzien van connectoren, op de juiste lengte en ook de verdeler is reeds voorgemonteerd.”

Inmiddels zijn vrijwel alle verlichtingsoplossingen van Klemko Techniek stekerbaar leverbaar. Op de foto: de PLF-IB-PIR-ECO-sensor.

Klemko Techniek staat sinds 1946 voor innovatie in elektrotechniek. Enkele jaren geleden werden de eerste stappen in stekerbaar installeren gezet. “We beschikken over een breed scala aanwezigheidssensoren en verlichtingsoplossingen, die 100% stekerbaar geëngineerd, geleverd en geïnstalleerd kunnen worden”, vertelt Miac. “We denken graag en actief met architecten, aannemers en installatiepartijen mee over hoe de componenten zo efficiënt mogelijk op de bouw geïnstalleerd kunnen worden. Met name in grotere projecten met repeterende werkzaamheden zoals hotels, appartementengebouwen en kantoren is dit een absolute pré. Via de groothandel ontvangen installateurs slechts één doos per ruimte, waarmee bijvoorbeeld verlichtingstechnieken en sensoren plug-and-play aangesloten kunnen worden.”

Compatibel met alle bekende merken

Aanvankelijk is Klemko Techniek gestart met het Wieland GST18-concept. “Later zijn hier platte WAGO WINSTA- en ronde WAGO WINSTA RD-connectoren (Winstalleren) aan toegevoegd, waardoor onze sensoren en verlichtingsoplossingen nu compatibel zijn met alle bekende merken stekerbare kabels”, aldus Miac. “We hebben actief de samenwerking met deze partijen gezocht en duidelijke afspraken gemaakt, waardoor stekerbaar installeren naar het hoogste niveau wordt getild en installateurs maximaal worden ontzorgd.”

De universele Klemko 870557 aanwezigheidsmelder wordt compleet als set geleverd, inclusief opbouw montagedoos, bevestigingsveren en afdekbeschermkap. Hierdoor is het mogelijk om de melder op allerlei mogelijke manieren te monteren.

Inmiddels zijn vrijwel alle verlichtingsoplossingen van Klemko Techniek stekerbaar leverbaar. “Het gaat dan met name om de drivers, die we graag voorzien van stekerbare voedingen en (DALI) lichtsturingen. Hierdoor kan flink op de installatietijd worden bespaard! Op één driver kunnen meerdere armaturen worden aangesloten, afhankelijk van de voedingsspanning. Samen met de architect, aannemer en/of installateur kijken we graag naar de beste oplossingen en verdeling voor ieder project.”

Op weg naar energielabel C

In 2021 zal Klemko Techniek nog meer de focus leggen op stekerbare aanwezigheidssensoren. Met name voor kantoorpanden die naar energielabel C moeten, zijn deze sensoren namelijk zeer interessant. Immers wordt energieverspilling door onnodig ingeschakelde verlichting tot een minimum beperkt. “Dankzij onze stekerbare sensoren kunnen installaties eenvoudig en snel worden omgeschakeld”, vertelt Miac, die in dit kader graag de PLF-IB-PIR-ECO-sensor uitlicht. “Door zijn platte detectieoog heeft de ECO-sensor een opbouwhoogte van slechts 4,5 mm. De sensor valt bijna niet op en is hierdoor uitstekend geschikt voor ruimtes waarin naast energiezuinigheid ook design een belangrijk aspect is. Zelfs met een platte lens heeft de sensor een detectiediameter van 7 meter op een hoogte van 2,5 meter, wat naar wens is aan te passen middels het meegeleverde lensmasker.” De ECO-sensor kan zowel met Wieland GST18-, WAGO WINSTA- als WAGO WINSTA RD-connectoren uit voorraad worden geleverd, vertelt hij. “Op aanvraag zijn ook andere merken connectoren mogelijk.”

Universele aanwezigheidsmelder

Ook zeer interessant is de universele aanwezigheidsmelder van Klemko Techniek, die zich onderscheidt door een multifunctionele montagewijze. “Naar wens kan onze 870974-sensor worden ingebouwd in een verlaagd plafond, centraal- of inbouwdoos of worden opgebouwd tegen een plafond of centraaldoos. In de opbouwuitvoering is de sensor spatwaterdicht (IP44) en dus ook ideaal voor buitentoepassingen. Veel installateurs hebben deze sensor dan ook standaard in hun bus liggen.” Ook de universele aanwezigheidsmelder is in combinatie met alle stekerbare merken leverbaar.

Naast stekerbare aanwezigheidssensoren en verlichtingsoplossingen zijn draadloze protocollen op dit moment hot item bij Klemko Techniek. Denk bijvoorbeeld aan Zigbee, Casambi en Z-wave protocollen. Ook hierbij wordt gefocust op hoogwaardige oplossingen die snel, efficiënt en met minimale faalkosten geïnstalleerd kunnen worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.