Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbare installaties bieden flinke meerwaarde in Holiday Inn Eindhoven Airport hotel

Stekerbare installaties bieden flinke meerwaarde in Holiday Inn Eindhoven Airport hotel

Het Flight Forum Business Park in Eindhoven is een nieuw hotel rijker. Eind september 2019 heeft het Holiday Inn Eindhoven Airport hotel hier zijn deuren geopend. Het viersterrenhotel beschikt over 180 hotelkamers, een grote foyer, een restaurant met bar en uitgebreide vergaderfaciliteiten en is binnen één jaar gerealiseerd. Om een hoog bouwtempo te borgen, het aantal handjes op de bouw te beperken én faalkosten tot een minimum te reduceren, zijn de elektrotechnische installaties in de hotelkamers 100% stekerbaar uitgevoerd met de stekerbare installaties van Wieland. Van de 230V voorzieningen tot en met de wandcontactdozen, (kaart)schakelaars en verlichting.

Het Holiday Inn Eindhoven Airport hotel is ontwikkeld door Onis Vastgoed, ontworpen door MIII Architecten en gebouwd door BAN Bouw. Linthorst Techniek was verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, die all-electric zijn uitgevoerd. “In dit project koos BAN Bouw voor vooruitstrevende concepten”, vertelt Arjan Seine, Lead Engineer bij Lint­horst Techniek. “Zo is de complete betonconstructie geprefabriceerd en in slechts vier maanden opgetrokken. Om dit hoge bouwtempo te kunnen volgen en omdat de hotelkamers veel repeterende werkzaamheden kenden, hebben wij gekozen voor 100% stekerbare technieken. In plaats van integratie in de bouwkundige wanden, zijn alle technieken netjes en snel achter de bed-, bureau- en overige hotelkamermeubels weggewerkt.”

Het Holiday Inn Eindhoven Airport hotel was voor Linthorst Techniek een eerste kennismaking met de stekerbare technieken van Isolectra. “Ik was erg benieuwd naar de producten”, vertelt Seine. “En dan met name naar de Wieland snoeren, die zeer eenvoudig te verwerken zijn. Bovendien heb ik goed contact met accountmanager Frans van Loon, met wie ik in dit project zeer nauw heb samengewerkt. Van de engineering tot en met de levering en montage.” 

Naast de stekerbare producten is ook het schakelmateriaal voor de hotelkamers geprefabriceerd en voorzien van Wieland stekerbare aansluitingen. Dat leverde de monteurs enorme voordelen op in de planning. Voor het stekerbare schakelmateriaal, dat is geleverd door Technische Unie, heeft Linthorst Techniek nauw samengewerkt met Hateha. En ook Isolectra heeft regelmatig contact gehad met Hateha, om te borgen dat in de pre-assemblage uniforme connectoren werden gebruikt.

In plaats van integratie in de bouwkundige wanden, zijn alle technieken netjes en snel achter de bed-, bureau- en overige hotelkamermeubels weggewerkt.

 

Fijne samenwerking

“Op basis van de wensen en eisen van Linthorst Techniek en de functionaliteiten per kamer heeft onze consultant Quiryn van Vliet  de juiste stekerbare producten voor dit project geselecteerd en bijbehorende ontwerptekeningen gemaakt”, vertelt Frans van Loon. “Daarbij stonden we als partijen niet tegenover elkaar, maar zochten we gezamenlijk naar de meest efficiënte oplossingen. In totaal hebben we vier stekerbare boxen per kamer ontwikkeld en gemaakt, waarin alle stekerbare voorzieningen zijn geïntegreerd.” In de hoofdbox zijn onder andere de groepenautomaat en een aantal magneet- en relaisschakelaars voorzien, vertelt hij. Bijvoorbeeld voor de kaartschakelaars. “In de kamers zelf zijn drie schakelboxen geplaatst. Tussen de hoofdbox en schakelboxen en richting alle wandcontactdozen, schakelaars en verlichtingspunten zijn Wieland snoeren aangebracht. Zodanig, dat de volledige kamer stekerbaar uitgevoerd en geschakeld kon worden.”

Tussen de hoofdbox en schakelboxen en richting alle wandcontactdozen, schakelaars en verlichtingspunten zijn Wieland snoeren aangebracht. Zodanig, dat de volledige kamer stekerbaar uitgevoerd en geschakeld kon worden.

 

Proefopstelling

Voordat de montage in het werk startte, zijn voor één hotelkamer alle stekerbare boxen samengesteld en – inclusief snoeren – in een proefopstelling getest. “Zo konden we borgen dat de functionaliteiten die aan de voorkant zijn beloofd, ook daadwerkelijk aanwezig waren”, vertelt Van Loon. “Bovendien werden faalkosten zo tot een minimum beperkt.” In de ontwerpfase hebben alle boxen en Wieland snoeren een unieke code gekregen. “Na de testfase hebben we de stekerbare producten gekit. Vervolgens zijn de juiste codes op de juiste producten aangebracht, waarna alle producten zijn aangeleverd bij groothandel Technische Unie. De groothandel heeft onze producten met de stekerbare producten van derden gecombineerd en per kamer verpakt, zodat de monteurs in het werk eenvoudig en snel de juiste producten op de juiste plek konden aansluiten. Alle producten zijn just-in-time en in twee fases aangeleverd: in een prebox voor de ruwbouwfase en in een afbouwbox voor de laatste aansluitingen.” 

Tijdens de uitvoering heeft Isolectra regelmatig contact gehad met de engineering en hoofd uitvoering van Linthorst Techniek, om de stekerbare montage goed op te starten, de voortgang te controleren en eventuele montagevragen te beantwoorden. Seine: “We waren iets langer bezig met de eerste kamers, omdat onze monteurs de stekerbare technieken moesten verkennen. Maar daarna was het een kwestie van klikken en klaar. In dit project heeft Isolectra zich bewezen als een betrouwbare partner, die zijn afspraken goed nakomt en denkt in oplossingen. In een volgend project zal ik de leverancier zeker aanbevelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.