Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbare connectoren maken eenvoudige en snelle koppeling en configuratie mogelijk

Stekerbare connectoren maken eenvoudige en snelle koppeling en configuratie mogelijk

De verbinding werkt altijd!

De woningmarkt van vandaag schreeuwt om betaalbare, milieuvriendelijke en toegankelijke woningen, voor jong en oud. Daarvan is Berry van Hoof, CEO en oprichter van Ferlem International, zich bewust. “Tegen beter weten in worden de huizen waarin wij wonen, nog op dezelfde manier gebouwd als in de tijd van de Romeinen: steentje voor steentje”, vertelt hij. “En dat terwijl de wereld om ons heel snel innoveert en moderniseert. Met het Ferlem woonconcept bewijzen wij dat dit anders moet én kan.”

Van Hoof heeft ruim 35 jaar ervaring in de hightech industrie – waarvan ruim 15 jaar in de automotive industrie, waar innovatie en efficiëntie aan de orde van de dag zijn. “Het ontwikkelen van slimme producten, met een hogere kwaliteit én betere prijs staan hier voorop. De woningbouw kan daar flink van leren”, vertelt hij. “Want niet alleen is traditioneel bouwen anno 2020 te duur geworden, ook kost het teveel tijd. En doordat vakkundige handjes op de bouw schaars zijn, rijzen bouw- en faalkosten inmiddels de pan uit. Volgens onderzoek worden woningen in Nederland met gemiddeld 86 bouwfouten opgeleverd. In de industrie zou dat nooit geaccepteerd worden.”

wago-winsta-midi-stekerverbinding-maintenance-free-gecertifi-kopieren

WAGO WINSTA® MIDI stekerverbinding; Maintenance Free gecertificeerd.

 

Duurzaam en vooruitstrevend

Al in 2004, toen de wens ontstond om ooit zelf een woning te bouwen, bedacht Van Hoof een onderscheidend en revolutionair bouwsysteem. Echter omdat hij voelde dat de markt nog niet rijp was voor zijn idee, legde hij de concepttekeningen in de ijskast. “Toen in 2016 de discussie over het strenger maken van de milieueisen voor bouwen en wonen op gang kwam, haalde ik mijn plannen tevoorschijn en heb ik de concepten verder uitgewerkt; in nauwe samenwerking met een team van enthousiaste en creatieve medewerkers. Het resultaat is een duurzaam en vooruitstrevend woonconcept: kostenbesparend, circulair, Nul-/Plus-op-de-Meter en volledig op maat van de bewoner. Van de bouwkundige elementen tot en met de installatievoorzieningen.” In januari 2019 startte Van Hoof met Ferlem International en het Ferlem bouwsysteem. “In oktober stond ons proof of concept en op dit moment zijn we bezig met de eerste projecten. Over twee jaar hoop ook ik in een Ferlem woning te wonen.”

Weg van de traditionele bouwmaterialen

Ferlem International ontwikkelt en produceert alle bouwcomponenten voor de Ferlem woningen in eigen beheer. “Hierdoor kunnen we bouwkundige en installatietechnische zaken optimaal integreren en afstemmen”, aldus Van Hoof. “Bovendien zijn we niet afhankelijk van onderaannemers.” In plaats van traditionele bouwmaterialen zoals beton, steen en cement maakt de Helmondse firma gebruik van sandwich wanden en vloeren van magnesiumoxideplaten met een specifieke constructiestructuur. “De wand- en vloerdelen hebben vaste moduulmaten, waarmee iedere afmeting en vorm gemaakt kan worden. Simpelweg door de elementen als legoblokken te koppelen. De woningen worden binnen 30 dagen na opdracht behangklaar opgeleverd. De gevel wordt standaard afgewerkt met liquid kurk, maar naar wens kunnen ook steenstrips, hout of natuursteen worden verwerkt.”

In alle elementen wordt al in de fabriek de infrastructuur voor (vloer)verwarming, water en elektriciteit geïntegreerd. De gehele elektrotechnische installatie wordt stekerbaar uitgevoerd. Van de hoofdverdelers en onderverdelers tot en met de wandcontactdozen en verlichting. Daarbij maakt Ferlem International gebruik van de elektrotechnische componenten van Hager. “Voor de elektrotechnische koppelingen worden geen traditionele kabels getrokken, maar maken wij slim gebruik van WAGO WINSTA®-connectoren. Hierdoor kunnen de elementen niet alleen eenvoudig en snel worden gekoppeld, maar ook uit elkaar worden gehaald en opnieuw worden geconfigureerd, uitgebreid en/of opgedeeld. Zonder in te boeten aan wooncomfort en zonder hoge kosten. De verbinding werkt altijd!”

het-veelzijdige-programma-wago-winsta-connectorenent_id24554-kopieren

Het veelzijdige programma WAGO WINSTA® connectoren.

 

Drie-eenheid

“Als organisatie doen wij alleen zaken met bronleveranciers”, benadrukt Van Hoof. “Leveranciers die hun eigen producten ontwikkelen, kennen hun producten namelijk van de hoed en de rand. Bovendien denken zij actief mee om het beste product voor iedere toepassing te selecteren en/of ontwikkelen. Bij de uitwerking van de Ferlem woningen heeft WAGO ons perfect begeleid en ook nu hebben we nog regelmatig contact. De ondersteuning en back-up lopen perfect, wat tevens geldt voor de samenwerking met Hager. Als drie-eenheid hebben we de beste stekerbare systemen voor dit woonconcept ontwikkeld.”
Woningcorporaties, projectontwikkelaars, zorginstellingen en ook particulieren tonen inmiddels grote belangstelling voor het Ferlem woonconcept. “Niet alleen omdat we de woningen zeer snel kunnen opleveren, maar ook omdat we nu al voldoen aan de BENG 1, 2 en 3 eisen en de emissie-eisen voor 2030. Onze prijs is gemiddeld 30% lager dan traditionele gebouwen. Bovendien zijn de woningen 100% recyclebaar en 100% circulair.” De komende maanden wordt een aantal demowoningen gerealiseerd in 
Helmond. Vanaf april/mei worden de eerste projecten gerealiseerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.