Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Stekerbaar installeren werkt snel en reduceert faalkosten

socket-line-montage-kopieren

3 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

We zijn allemaal zo gewend aan het ‘ouderwets’ installeren van wandcontactdozen en schakelaars, dat we ons vaak niet realiseren dat het beter, sneller en goedkoper kan. Toch zijn dat juist de argumenten waarmee Peha Elektro BV scoort met zijn stekerklare schakelmateriaal.

Peha Elektro

Een combinatie van stekerbaar en draadloos werken.

 

Kees Lieshout van Peha legt uit: “Normaal gesproken leg je een elektriciteitsbuis in de wand, dus dat betekent arbeidsintensief freeswerk. Daarna trek je drie draden door de buis, waarbij je soms een trekdraad moet gebruiken. Arbeidsintensief dus. Vervolgens breng je de wanddoos aan en haalt daar de draden in. Draden die je vervolgens moet strippen, wanneer je deze in de wandcontactdoos moet monteren. Dat kost tijd, dus geld en je kunt er fouten bij maken.”

Plug-and-play

In 2008 kwam Peha met het eerste concept op de markt voor stekerbaar installeren. “Stel je voor, je komt op de bouw en daar hangt een stekker klaar uit de wand. Je pakt een wandcontactdoos met een geïntegreerde steker, plugt hem in en je bent al klaar. Dat kan met ons Socketline systeem. We werken daarvoor samen met A-merk fabrikanten van snoeren. Het beste van alle werelden dus”, aldus Lieshout.

Handen tekort? Nu niet meer!

Nog een groot voordeel: één persoon kan meer installaties doen, door de tijdwinst en de reductie op faalkansen. “In deze tijd, waarin het moeilijk is om aan personeel te komen, kan niet alleen één man meer doen, maar kunnen minder geschoolde krachten ook een goede installatie afleveren”, vertelt Lieshout. Het Peha systeem voor stekerklaar installeren is inmiddels een hit in hotels, ziekenhuizen en nu ook de woningbouw. “Daar heb je systeemwanden, waar je alleen maar de kabel met stekker achter hoeft te leggen. Dat werkt sneller dan je ooit voor mogelijk hield.”

TNO- en KEMA-Keur

Socketline Flex is gepatenteerd en het enige systeem met TNO- en KEMA-Keur. “Dat wil wel iets zeggen”, vervolgt Lieshout. “Wat overigens ook zeer de moeite waard is om te bekijken, zijn onze wandzenders met draadloze ontvanger. Deze ‘Actor’ luistert naar een batterijloze zender in de draadloze schakelaar. Een piëzo-element levert bij indrukken genoeg stroom om een 3-voudig signaal naar de Actor te kunnen sturen. Puur gebruiks- en montagegemak!” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht