Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbaar installeren: snel, efficiënt en veilig

Stekerbaar installeren: snel, efficiënt en veilig

Als plug-and-play systeem neemt stekerbaar installeren een steeds grotere vlucht. Zowel in de utiliteitsbouw, industrie, zorgsector als woningbouw. En dat is niet verwonderlijk, volgens Willem Kwak, Product Manager Stekerbaar bij Hemmink BV. “Stekerbare installaties vragen niet alleen tot 80% minder installatietijd, maar zijn ook veiliger, beperken de faalkosten en zijn onderhoudsvrij.”

Hemmink BV

Conventioneel versus stekerbaar installeren.

 

De woningmarkt kookt over. Starters kunnen geen betaalbare woning meer vinden, ouderen moeten noodgedwongen in hun grote huis blijven wonen en huurders staan vaak jarenlang op de wachtlijst. Per jaar zijn 80.000 nieuwe woningen nodig om aan de vraag van de markt te voldoen. Maar die aantallen worden al jaren niet meer gehaald…. “Tijdens de economische crisis is de bouw ingestort. Veel professionals hebben zich noodgedwongen moeten omscholen of zijn met vervroegd pensioen gegaan, waardoor de bouwsector als geheel nu met een enorm tekort aan vaklieden wordt geconfronteerd. Om hier op korte termijn een oplossing voor te bieden, zijn innovatieve oplossingen onontbeerlijk”, meent Kwak. “Eén van die oplossingen is stekerbaar installeren, als alternatief voor de conventionele aanpak.”

Bij stekerbaar installeren worden kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant-en-klaar op het project aangeleverd: op maat gemaakt en voorzien van de juiste connectoren. “De installateur hoeft zelf geen producten meer in elkaar te zetten, kabels te trekken en componenten aan te sluiten/af te doppen, maar kan direct starten met installeren”, aldus Kwak. “Met stekerbare installaties kan tot wel tien keer sneller worden gewerkt. Bovendien worden aansluitfouten en faalkosten voorkomen, dankzij de toepassing van duidelijke stekercoderingen. Stekerbare installaties vragen minder vakkundig personeel. Wanneer je de arbeidstijd en -kosten meerekent, is stekerbaar installeren in de meeste gevallen bovendien voordeliger.”

Een goede voorbereiding…

Hemmink BV

Adels-Contact schakelboxen..

 

Waar conventioneel installeren zich vooral focust op de uitvoering in het werk, richt stekerbaar installeren zich op de kracht van de voorbereiding, benadrukt Kwak. “De bekabeling wordt immers niet meer ad hoc op locatie gemaakt, maar juist vooraf, in een gecontroleerde omgeving. Een goede pre-engineering, waarbij de juiste kabellengtes en schakelmaterialen worden bepaald, uitgetekend en gecontroleerd, is hiervoor onontbeerlijk.”

Om stekerbaar installeren binnen organisaties te implementeren, informeert en begeleidt Hemmink installateurs van A tot Z. Kwak: “We bezoeken regelmatig installatiebedrijven om de voordelen van stekerbaar installeren toe te lichten. Daarnaast inventariseren we graag samen met de installateurs welke projecten zich lenen voor deze aanpak. Onze binnendienst tekent de projecten vervolgens stekerbaar uit en levert de stuk- en prijslijsten aan, op basis waarvan onze klant snel de materialen bij de groothandel van zijn voorkeur kan bestellen, eventueel met begeleiding tot op de bouw.”

Compleet pakket

Hemmink BV

Bij stekerbaar installeren worden kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant-en-klaar op het project aangeleverd. Volledig op maat en voorzien van de juiste connectoren.

 

Hemmink BV levert elektrotechnische producten van ruim 25 sterke merken die toegepast worden in de (woning)bouw en industrie. In Nederland vertegenwoordigt het bedrijf exclusief het stekerbare systeem AC 166G van fabrikant Adels-Contact, dat volledig gecertificeerd is en voldoet aan de NEN 61535 norm. “AC 166G omvat een compleet pakket aansluit- en verbindingssnoeren, stekers en schakel- en verdeelboxen die aan de strengste CPR-eisen voldoen”, vertelt Kwak. “Naast de Eca- en Dca-snoeren kunnen wij ook AC 166G B2ca-snoeren (NEN 8012) leveren, waarmee het gehele bereik van brandveilige CPR-snoeren wordt afgedekt. Alle producten zijn eenvoudig uitwisselbaar en te combineren met het GST18-systeem van de marktleider.” De Adels-Contact-producten worden geleverd via de elektrotechnische groothandel. In tegenstelling tot de stekersystemen van andere merken is het ook mogelijk om in kleinere series te bestellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.