Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Stekerbaar installeren biedt logistieke winst en betrouwbaarheid’

‘Stekerbaar installeren biedt logistieke winst en betrouwbaarheid’

In hoogwaardige, gecompliceerde installatieprojecten is planning de sleutel tot succes. Zeker in projecten waar de eisen hoog zijn, zoals in de ziekenhuisbouw. “Stekerbaar installeren is ook dan goed toepasbaar en flexibel”, zegt accountmanager Jan Tabak van Attema. “Zoals bij het Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg, dat bijna volledig stekerbaar wordt uitgevoerd.” Attema levert honderden hollewanddozen, lasdozen en stralingswerende dozen voor de in maart op te leveren nieuwbouw van het ziekenhuis.

“Medisch Centrum Vechtdal is voor ons een groot project, met veel inhoudelijke inbreng”, zegt Tabak. “Dit project is bijna volledig stekerbaar uitgevoerd, op de traditioneel uitgevoerde OK’s na. Voorbereiding is uiteraard essentieel als gewerkt wordt met prefabs, een proces dat prima is opgepakt met partners WAGO en PEHA.”

Bij stekerbaar installeren worden kabels en schakelmateriaal kant-en-klaar aangeleverd, op maat gemaakt en voorzien van de juiste connectoren. Installateur HOMIJ hoeft zelf geen producten meer in elkaar te zetten en kan direct aan de slag met de montage. Op deze manier kan men snel werken en worden mogelijke aansluitfouten voorkomen. De prefabs zijn voorzien van PEHA-schakelmateriaal in Attema-hollewanddozen. Op de kabelgoten zijn diverse Cable-mate kabeldozen gemonteerd met verschillende chassisdelen. Cable-mate is een innovatief kabeldoossysteem dat gekenmerkt wordt door montagegemak, met slechts enkele onderling uitwisselbare systeemonderdelen.

medisch-centrum-vechtdal-wordt-in-maart-opgeleverdent_id24564-kopieren

Aandacht voor specials

Tabak: “De voordelen van stekerbaar installeren zijn legio, de voorbereiding is essentieel. Wij zijn van elke ruimte in het ziekenhuis op de hoogte van wat er gaat komen en hebben veel input van projectleiders en monteurs, waardoor de logistieke bewegingen op de bouwplaats tot een minimum worden beperkt. De prefabs zijn in een zeecontainer opgeslagen tijdens de montageperiode en ‘op de pak’ beschikbaar. Wat je ziet, is dat je met stekerbaar installeren snel kunt produceren en minder faalkosten hebt.”
Een duurzaam aspect van stekerbaar installeren is de vermindering van transportbewegingen en bouwafval. In de voorbereiding gaat ook veel aandacht uit naar brandwerendheid, vooral met betrekking tot doorvoeren. “Wij zijn goed in kunststof, maar dragen onze projectexpertise in stekerbaar installeren natuurlijk uit naar de co-makers, die van Attema weten dat wij in grote, complexe projecten als in de hotel- en ziekenhuisbouw betrouwbaar en op maat kunnen leveren. In de ruimtes waar röntgenfoto’s worden gemaakt, heeft men stralingswerende hollewanddozen toegepast. Dan gaat het om slechts enkele dozen, maar wij maken het wel mogelijk.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.