Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stekerbaar en draad- en batterijloos schakelmateriaal: ‘Snelle montage, geen faalkosten’

Stekerbaar en draad- en batterijloos schakelmateriaal: ‘Snelle montage, geen faalkosten’

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen wordt het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach gerealiseerd (226 kamers). Installateur HOMIJ Technische Installaties kiest daarbij voor stekerbaar en draad- en batterijloos installeren volgens een conceptpakket met Attema kabeldozen, Isolectra/Wieland bekabelingssystemen en batterijloos Honeywell-PEHA schakelmateriaal – een innovatie in het traject. “De aangeleverde pakketten zijn voorafgaand aan de implementatie volledig op werking getest”, vertelt Tobias Toledo namens Attema. “De montage kan daardoor soepel verlopen; er zijn nauwelijks faalkosten.”

Attema levert honderden kabeldozen voor de nieuwe Inntel-vestiging, een onderdeel van een grootschalige ontwikkeling die het aanzicht van de Scheveningse haven voorgoed transformeert. In de uitvoering van complexe zorgprojecten en in de hotelbranche heeft de genoemde samenwerking zich al eerder bewezen, aldus Van Toledo. “HOMIJ specificeerde de wensen van het opdrachtgevende hotel en vervolgens is een beproefd samenwerkingsproces uitgevoerd. In dit project is bijvoorbeeld het Cable Mate-systeem gebruikt, een eigen innovatie met een minimum aan uitwisselbare elementen. Er zijn weinig tot geen losse componenten, waardoor de systemen zo ingeklikt kunnen worden. De snoeren zijn op lengte en voorzien van connectoren en de verdeler is al gemonteerd. De installateur hoeft het geheel alleen nog op locatie in elkaar steken.”

De Attema Cable Mate is vanuit de fabriek al voorzien van Wieland-connectoren en Honeywell-PEHA Easyclickpro-ontvangers. Het geheel is als pakket per hotelkamer, inclusief de Easyclickpro schakelaars, door Technische Unie aangeleverd op locatie. De pakketten zijn voorafgaand aan de implementatie op werking getest en gegarandeerd halogeenvrij en brandveilig, aldus Van Toledo. “Materialen zijn herbruikbaar, er is geen afval op locatie en er zijn nauwelijks faalkosten.” Een nog omvangrijkere rol als procesintegrator van de prefabonderdelen in de ‘E’ heeft Isolectra, vertelt Marcel Backx. “Isolectra heeft een sterke consultancy-rol. Als leverancier met toegevoegde waarde van Wieland-systemen zijn wij actief in de gehele projectketen, bijvoorbeeld om verlichtingsarmaturen en DALI-sturing goed te integreren.” Het heeft weinig zin stekerbaar installeren toe te passen als je op andere onderdelen alsnog een traditionele montage moet uitvoeren, stelt hij. “Daar is nog een wereld te winnen, bijvoorbeeld op het gebied van meet- en regeltechniek. Maar wij zijn al een eind op weg, met deze partners en de groothandel; ook verlichtingsarmaturen worden bijvoorbeeld voorgemonteerd met Wieland-materiaal.”

img 5076 kopieren

De Cable Mate-dozen zijn gemonteerd aan de buitenzijde van de hotelkamers

 

Draad- en batterijloze schakeling

De Attema Cable Mate-dozen zijn gemonteerd aan de buitenzijde van de hotelkamers, in de systeemplafonds op de gangen en volledig stekerbaar vanaf de voeding tot aan de verlichtingsarmaturen op de kamers. De Easyclickpro schakelaars zijn draad- en batterijloos uitgevoerd. “Dit was doorslaggevend voor de gunning”, zegt Lammert Hooiveld van Honeywell-PEHA. “De Honeywell-PEHA Easyclickpro ontvangers zijn gemonteerd in de Attema Cable Mate en deze kabeldoos is afgemonteerd met Wieland stekerbare inbouwdelen. De Honeywell-PEHA Easyclickpro zenders – de schakelaars – zijn in de fabriek al gekoppeld aan de Easyclickpro ontvangers. Alles is van tevoren door onze assemblage-afdeling samengesteld. De systemen worden als gecodeerd pakket per kamer aangeleverd, zodat installatie geen enkel probleem oplevert.” Een extra voordeel van draadloos schakelmateriaal is dat het in elke constructie is te integreren, “binnen een maximale afstand van 30 meter tot de ontvanger, afhankelijk van interne factoren. Je kunt monteren in de vrije ruimte, zelfs op glaswanden. Stekerbaar installeren gecombineerd met Honeywell-PEHA Easyclickpro kent geen kinderziektes.” Backx: “De kracht van de samenwerking ligt in de koppeling van expertise met topproducten. Stekerbaar installeren is een concept dat volume en repetitie nodig heeft; kennis van E-techniek blijft altijd nodig in de montage, maar wij maken het een stuk gemakkelijker. Met als resultaat dat de uitvoerder zo min mogelijk handjes op de bouw nodig heeft, met zo min mogelijk faalkosten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.