Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
State-of-the-art verlichtingssysteem voor gerenoveerd kantoorgebouw
VIVARES Zigbee, gekoppeld aan aanwezigheids- en lichtsensoren verzekert een aanzienlijke vermindering in energieverbruik.

State-of-the-art verlichtingssysteem voor gerenoveerd kantoorgebouw

De bestaande traditionele verlichting zo eenvoudig mogelijk moderniseren met de modernste technologie. En daarmee energiebesparingen realiseren en tegelijkertijd een hoog verlichtingsniveau garanderen. Dat waren de doelstellingen van de renovatie van een kantoorgebouw in Molsheim. Alle traditionele armaturen werden vervangen door een LED-verlichtingsoplossing met VIVARES Zigbee, het lichtmanagementsysteem van LEDVANCE.

Met VIVARES is het eenvoudig om in het ‘verbonden tijdperk’ te stappen.

VIVARES Zigbee, gekoppeld aan aanwezigheids- en lichtsensoren verzekert een aanzienlijke vermindering in energieverbruik en biedt functionaliteiten zoals het opstellen van onderhouds- en energieverbruiksrapporten via de VIVARES-cloud. De open kantoren zijn voorzien van PANEL PERFORMANCE en DOWNLIGHT UGR<19 armaturen, terwijl de vergaderruimte werd gemoderniseerd met DOWNLIGHT UGR<19 en PANEL DIRECT/INDIRECT armaturen. De gangen werden voorzien van DOWNLIGHT UGR<19 armaturen.

UGR<19 en Zigbee technologie

De vernieuwing moest bovendien voldoen aan de eisen van goede kantoorverlichting en de normen met betrekking tot lichtvervuiling, die tot doel hebben om het energieverbruik te verminderen en de verlichting ’s nachts automatisch uit te schakelen. Alle geïnstalleerde armaturen hebben een UGR<19 en Zigbee technologie. Met VIVARES Zigbee zijn scenario’s al gedefinieerd, zodat de gebruiker de lichtscènes volgens een activiteitenplan (vergadering, presentatie) kan gebruiken. Om een volledige automatisering van het verlichtingssysteem mogelijk te maken, werden 38 VIVARES Zigbee L/O sensoren geïnstalleerd in de kantoren, gangen en trappen. De verlichting gaat automatisch aan wanneer de eerste medewerker aankomt en gaat uit wanneer de kantoren leeg zijn. Er zijn ook Push Button couplers geïnstalleerd om de gebruiker in staat te stellen de verlichting naar behoefte te dimmen of vooraf een bepaalde scène te selecteren.

De armaturen werden 1:1 vervangen en de bediening gebeurt dankzij een draadloze Zigbee verbinding tussen de armaturen, sensoren en VIVARES afstandsbediening.

Online configuratietool

VIVARES Zigbee biedt veel voordelen. De armaturen werden 1:1 vervangen en de bediening gebeurt dankzij een draadloze Zigbee verbinding tussen de armaturen, sensoren en VIVARES afstandsbediening. Dankzij de online configuratietool van VIVARES kon de configuratie van het project al vóór de installatie gedaan worden. Dit leverde een belangrijke tijdwinst op voor de inbedrijfstelling op de dag van de installatie. De gebruiker profiteert op zijn beurt van een constant helderheidsniveau op elk moment. Het systeem past het lichtniveau automatisch aan, ongeacht hoeveel natuurlijk licht beschikbaar is overdag of in de avond. Het bespaart ook energie en garandeert comfort. Dankzij de monitoringsfunctie kan de facilitair manager de status van elk armatuur in real-time via een dashboard zien (levensduur, inschakeltijd, verbruiksniveau). Aan de andere kant maakt dit het gemakkelijker om te anticiperen op onderhoudswerkzaamheden en verbruiksgegevens. “We waren onder de indruk van de snelheid van de installatie”, zegt de facilitair manager van het gebouw. “Alle verlichtingsarmaturen werden vervangen zonder stof, zonder overmatig lawaai en dus zonder onze medewerkers op kantoor te verstoren. Onze werknemers stellen het comfort van de nieuwe verlichtingsinstallatie op prijs. Aan alle eisen werd voldaan, van comfort tot energiebesparing.”

Het draadloze VIVARES Zigbee systeem van LEDVANCE maakt een directe en gemakkelijke vervanging van de armaturen zonder een structurele wijziging van het gebouw of complexe herbedrading mogelijk. Gekoppeld met een detectiesysteem kunnen aanzienlijke energiebesparingen worden gerealiseerd, zoals hier in Molsheim. Met VIVARES is het eenvoudig om in het ‘verbonden tijdperk’ te stappen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.