Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stadhuis Tilburg: Modern, transparant en duurzaam

Stadhuis Tilburg: Modern, transparant en duurzaam

Tijdens het ontwerp en de bouw is nadrukkelijk gefocust op duurzaamheid. Het vernieuwde stadhuis voldoet aan BREEAM-NL-norm ‘Excellent’. De sanitaire installaties leveren hier een belangrijke bijdrage aan.

In opdracht van BAM Bouw en Techniek – Projecten heeft Heikant Installatie uit Rosmalen de montage van alle sanitaire installaties verzorgd. Van de drinkwaterleidingen tot en met de vuilwater- en hemelwaterafvoeren, hydrofoorinstallatie en sanitaire voorzieningen (toiletten, urinoirs, fonteintjes en wastafels). “Om te voldoen aan de BREEAM-NL-ambitie hebben wij de hydrofoorinstallatie voorzien van een lekdetectiesysteem”, vertelt Nicky Martens, eigenaar van Heikant Installatie. “Ook hebben we afsluiters geïnstalleerd in de watertoevoer naar de sanitaire ruimtes. Deze afsluiters zijn gekoppeld aan de verlichtingsinstallatie. Wanneer medewerkers of bezoekers de toiletruimtes betreden en het licht inschakelen, openen de afsluiters automatisch en wordt de druk op de waterleiding opgebouwd. Hierdoor gaat geen water verloren, bijvoorbeeld wanneer een toilet doorloopt. Daarnaast zijn alle toiletten en wastafels voorzien van infrarood bedieningspanelen.”

In renovatieprojecten heb je altijd te maken met beperkte hoogtes. Bovendien mogen niet overal doorvoeringen worden gemaakt. “Dit had gevolgen voor de sanitaire installaties”, aldus Martens. “Door een nauwe afstemming met de aannemer en dankzij de expertise, flexibiliteit en creativiteit van onze medewerkers echter hebben we dit project tot een mooi en goed einde kunnen brengen.”

Het vernieuwde stadhuis vormt samen met een vernieuwde stadswinkel het ‘huis van de stad’. Voor de stadswinkel heeft Heikant Installatie tevens een vuilwater-afvoerpunt gerealiseerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.