Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Stabicad 12 focust op geïntegreerd rekenen, content en productiviteit

Stabicad 12 focust op geïntegreerd rekenen, content en productiviteit

Stabiplan lanceert Stabicad 12: de nieuwste versie van de nummer één ontwerp- en rekensoftware voor de installatietechniek. Stabicad 12 bevat onder andere een nieuwe module voor elektrotechnische berekeningen geïntegreerd in Revit, sterk verbeterde hoogwaardige uniforme content en uitgebreide functionaliteit voor prefab en sparingen.

Sinds de overname door Trimble heeft Stabiplan beschikking over nog meer MEP specialisten waardoor krachten gebundeld kunnen worden. Het resultaat: betere en uitgebreidere software voor installateurs. Dat ziet u onder andere terug in de volgende nieuwe functionaliteiten.

Geïntegreerd berekenen: ook voor Elektrotechniek
Alle berekeningen zijn nu volledig geïntegreerd in Revit. De belangrijkste nieuwe functies op het gebied van rekenen zijn:

  • Elektrotechnische berekeningen volgens NEN 1010: dankzij deze unieke integratie kunnen elektrotechnische installaties in één en hetzelfde programma ontworpen, berekend en gecontroleerd worden.
  • W-berekeningen kunnen nu ook op MEPcontent families uitgevoerd worden.
  • Het inregelen van circulatiesystemen in de tapwaterberekening.

Uniforme hoogwaardige content
De Revit families in Stabicad zijn weer verbeterd, waardoor deze beter aansluiten bij het Revit platform. Enkele voorbeelden van de vele verbeteringen:

  • De families zijn parametrisch, wat betekent dat ze niet meer gegenereerd worden en veel dimensieparameters bevatten. Zo kunt u deze parameters onder andere taggen of gebruiken in schedules.
  • Er zijn nieuwe informatie parameters toegevoegd. Enerzijds technische kenmerken, anderzijds classificatie parameters zoals IFC, OmniClass en ETIM waardoor de Stabicad families geschikt zijn om uit te wisselen.
  • Er zijn symbolische representaties toegevoegd voor alle elementen. Zo wordt de coarse view van het model een schematische weergave van het model.

Productiviteit

  • Prefab: aanmaken van prefab sets kan nu ook op basis van model lines.
  • Autodesk 2020 ondersteuning: Stabicad 12 is compatible met de Revit en AutoCAD versies 2017 t/m 2020. Daarnaast werkt Stabicad LT nu op het gloednieuwe en sterk verbeterde Stabiplan CAD-platform 9.
  • Oppervlakterapport luchtkanalen in AutoCAD: ook de oppervlaktes van appendages worden meegenomen in het rapport.

Samenwerken
Stabiplan heeft goed geluisterd naar Stabicad gebruikers bij de ontwikkeling van Stabicad 12. Roger Fuchs, Teamleider Product Management: “Stabicad 12 hebben wij niet alleen vóór onze gebruikers gebouwd, maar ook samen met hen. Door goed samen te werken met onze klanten zit Stabicad 12 vol features waarmee zij echt voordeel kunnen boeken. Dat samenwerken zien we overal in terug: samenwerken met klanten via ideeën op de support portal BIMme, samenwerken via klanten feedback-dagen, maar ook samenwerken tussen software en hardware, zodat het ontwerp vertaald kan worden naar de realiteit.”

Met Stabicad 12 bent u klaar voor elk BIM-project. Kijk voor meer informatie op stabiplan.nl/stabicad12.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.