Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Spirotech introduceert SpiroCross XC-M

Spirotech introduceert SpiroCross XC-M

Spirotech introduceert de SpiroCross XC-M, een nieuwe generatie oplossing voor hydraulische balancering, automatische luchtverwijdering en magnetische vuilafscheiding. Deze 3-in-1 oplossing helpt de systeemwaterkwaliteit in verwarming- en koelsystemen te optimaliseren tegen lagere kosten. Door de toegevoegde magneet werkt de nieuwe SpiroCross effectiever en efficiënter.

Corrosie en oxidatie voorkomen

Voor het rendement van moderne energie-efficiënte verwarmings- en koelsystemen is een optimale hydraulische balancering vereist. Deze systemen presteren namelijk alleen optimaal als lucht en vuil uit het systeemwater worden verwijderd. Circulerende lucht en luchtbellen veroorzaken na verloop van tijd corrosie en oxidatie, terwijl vuil en andere verontreinigingen de doorstroming verstoren. Als gevolg hiervan gaan verwarming- en koelsystemen minder efficiënt werken en neemt het energieverbruik toe.

Automatische lucht- en vuilverwijdering

De nieuwe SpiroCross XC-M van Spirotech is een kosteneffectieve oplossing voor het efficiënt hydraulisch balanceren en het effectief verwijderen van lucht, vuil en magnetische deeltjes uit systeemwater. Ontworpen met behulp van ‘Computational Fluid Dynamics’ analyses en voorzien van een robuuste stalen behuizing, kan de SpiroCross XC-M gedurende lange tijd de installatieprestaties optimaliseren. De vuilafscheider heeft een 360-graden draaibare aftap om vuil en magnetiet eenvoudig te verwijderen, zonder dat de unit hoeft te worden geïsoleerd, of de watertoevoer hoeft te worden afgesloten.

Sensoren voor temperatuurmeting

Het SpiroCross-assortiment van Spirotech bestaat uit diverse modellen voor hydraulische balancering en de verwijdering van lucht en vuil uit systeemwater in verschillende soorten installaties. Nu zijn deze drie functies op een innovatieve wijze gecombineerd in de SpiroCross XC-M. Tevens heeft deze nieuwe SpiroCross vier montagepunten voor sensoren, om temperatuurmetingen uit te voeren in verwarmings- en koelsysteem die met een onafhankelijk regelsysteem zijn uitgerust.

Installatiepositie

De SpiroCross XC-M wordt tussen het primaire en secundaire circuit geïnstalleerd, voor een optimale balancering van het verwarmings- of koelsysteem. De efficiëntie van gecombineerde lucht- en vuilafscheiding is afhankelijk van de positie in het systeem. Luchtafscheiders presteren het beste op het hoogste punt in de aanvoerlijn van de ketel. Vuilafscheiders bieden juist optimale bescherming wanneer ze in de retourleiding van het systeem worden geplaatst, net vóór de pomp. De SpiroCross XC-M combineert de voordelen van beide posities voor optimale verwijdering van lucht en (magnetisch) vuil.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.