Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Spijtvrij en snel energie besparenmet de ventilatorconvector

Spijtvrij en snel energie besparenmet de ventilatorconvector

Belangrijke en doeltreffende stap in de route naar duurzaam en aardgasvrij wonen

Volgens het Klimaatakkoord moeten in 2030 1,5 miljoen woningen van het gas af zijn. Vanaf 2050 gaat de gaskraan zelfs helemaal dicht. Om onze woningen hierop voor te bereiden, heeft Milieu Centraal een ‘stappenplan aardgasvrij wonen’ ontwikkeld. Belangrijke acties in dit stappenplan zijn het checken en verbeteren van de woningisolatie, het vervangen van cv-ketels door een warmtepomp of warmtenet en het controleren van de radiatoren. “Standaard radiatoren zijn per definitie niet geschikt voor lage temperatuur verwarming”, weet Anton Dijksma, Product & Quality Manager bij Western Airconditioning B.V. “Dit betekent dat een ander afgiftesysteem noodzakelijk is. Vloerverwarming is dan misschien voor de hand liggend, maar brengt een rigoureuze verbouwing én hoge kosten met zich mee. Onze AERSLIM EVO ventilatorconvectoren bieden hiervoor een zinvol, doeltreffend en voordelig alternatief en gooien inmiddels hoge ogen in woningen, appartementen, hotels en kantoren.”

In combinatie met de chique en slanke vormgeving gaat AERSLIM EVO harmonieus op in elk interieur.

“Een cv-ketel staat standaard afgesteld op een aanvoertemperatuur van 70-80°C”, aldus Dijksma. “Hier zijn de radiatoren ook op ontworpen. Vervang je de cv-ketel door een warmtepomp die water van slechts 35-45°C levert, dan kan dit voor problemen zorgen. Immers krijgen de radiatoren de ruimte dan niet meer warm. In navolging van de cv-ketel, zal dus ook het afgiftesysteem vervangen moeten worden. Met onze AERSLIM EVO ventilatorconvectoren is deze vervanging in een handomdraai geregeld. Zonder overlast en tegen beperkte kosten. Zo komt verduurzaming voor iedereen binnen handbereik.”

Geschikt voor elke warmtebron

De AERSLIM EVO ventilatorconvectoren kunnen de bestaande radiatoren in de woning één op één vervangen, benadrukt Dijksma. “Omdat de ventilatorconvectoren in combinatie met zowel een cv-ketel, hybride warmtepomp als all-electric warmtepomp gebruikt kunnen worden, kunnen bewoners de verduurzaming bovendien stap voor stap uitvoeren.” Vanaf het eerste moment kan fors bespaard worden op het energieverbruik, vertelt hij. Ook in het geval van een cv-ketel, omdat de aanvoertemperatuur flink kan worden teruggeschroefd. “Directe besparingen tot 30% zijn met AERSLIM EVO geen uitzondering.”

Aan de basis van de ventilatorconvectoren staat een slanke maar robuuste omkasting, met daarin een warmtewisselaar met lamellen en een compacte tangentiële ventilator.


Mooi en slank design

De AERSLIM EVO ventilatorconvectoren kunnen eenvoudig op het bestaande leidingnet worden aangesloten. “Met een dikte van slechts 119 mm steken de ventilatorconvectoren niet verder uit dan de vertrouwde radiatoren”, aldus Dijksma. “De ventilatorconvectoren worden standaard geleverd in RAL9001, maar ook andere RAL-kleuren zijn mogelijk. In combinatie met de chique en slanke vormgeving gaat AERSLIM EVO harmonieus op in elk interieur.”

Diverse afmetingen

De ventilatorconvectoren hebben een standaard hoogte van 580 mm. Qua breedte zijn er vier modellen, van 600 tot 1.200 mm, vertelt Dijksma. “Voor wie de ventilatorconvectoren wil inbouwen, bieden we bovendien vier modellen zonder omkasting (465 tot 1.065 mm breed). Om installateurs te helpen om de juiste afmetingen en aantallen voor elke ruimte te bepalen, hebben wij een handige berekeningstool ontwikkeld die zij gratis en vrijblijvend bij ons kunnen opvragen.”

Fluisterstille werking

Aan de basis van de ventilatorconvectoren staat een slanke maar robuuste omkasting, met daarin een warmtewisselaar met lamellen. “Helemaal onderin is een compacte tangentiële ventilator met direct gedreven BLDC (EC) gelijkspanningsmotor ingebouwd”, aldus Dijksma. “Deze ventilator leidt de lucht geforceerd door de warmtewisselaar en blaast deze vervolgens onder de juiste hoek weer terug in de ruimte. Doordat het toerental van de ventilator zorgvuldig is bepaald, gaan een goede circulatie én een fluisterstille werking perfect hand in hand. Een uitgekiend regelsysteem bewaakt bovendien de ingestelde gewenste temperatuur in de ruimte, waardoor het comfort naar het hoogste niveau wordt gebracht.” Met een stroomverbruik van 5-15 Watt is het verbruik van de ventilatorconvector vergelijkbaar met een LED-lamp.

Ook geschikt voor koeling

Groot voordeel van een warmtepomp is dat ruimtes in de zomermaanden ook gekoeld kunnen worden, mits het afgiftesysteem hiervoor geschikt is. “Onze AERSLIM EVO ventilatorconvectoren voldoen hieraan”, aldus Dijksma. “Met de systemen kan energie-efficiënt verwarmd, gekoeld én ontvochtigd worden, waardoor het hele jaar door een optimaal binnenklimaat wordt geborgd.”

Bewezen techniek

De AERSLIM EVO ventilatorconvectoren werden vijf jaar geleden al in de markt geïntroduceerd en hebben hun functionaliteit én duurzaamheid inmiddels ruimschoots bewezen, besluit hij. “Bewoners en andere gebouweigenaren zijn hierdoor verzekerd van een volwassen product en een spijtvrije investering. Start vandaag nog met besparen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.