Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Specialist in KNX-domotica. Hoogwaardig KNX-systeem voor Q ResidencesSpecialist in KNX-domotica
Het project verliep erg goed, mede dankzij de prettige samenwerking tussen Villa Elektra, Homij en Zehnder.

Specialist in KNX-domotica. Hoogwaardig KNX-systeem voor Q ResidencesSpecialist in KNX-domotica

Bij de twee woontorens van Q Residences in Amsterdam staan service en kwaliteit voorop. Daarom werden alle storingsmeldingen van het complete gebouw door Villa Elektra gekoppeld aan een KNX domoticasysteem. Op een touchpaneel bij de centrale balie is zo in één oogopslag te zien of en waar er een storing is. En het installatiebedrijf krijgt automatisch een melding van wat er aan de hand is vanuit het KNX systeem.

Villa Elektra houdt niet alleen rekening met comfort en gebruiksgemak, maar gaat ook voor een mooi design.

Villa Elektra is KNX domoticaspecialist. KNX domotica wordt veel toegepast om woningen, horeca, kantoren en andere gebouwen slimmer te maken. Het zorgt ervoor dat alle systemen, zoals verlichting, klimaat, alarm, zonwering, televisies en muziek in een woning of gebouw met elkaar samenwerken. Villa Elektra kijkt bovendien niet alleen naar het comfort en gebruiksgemak, maar ook naar het design. Vandaar het touchpaneel waarvoor in dit project gekozen is.

“We hebben een Gira HomeServer gebruikt zodat we alle 248 Zehnder WTW-units, de storingsmeldingen van de ventilatie, koeling, hydrofoor, brandmeldcentrale, parkeergarage, liften en de noodstroom konden koppelen. Dat komt allemaal overzichtelijk samen op het touchpaneel bij de balie”, vertelt Martin van Barneveld, eigenaar van Villa Elektra.

Het bedrijf deed dit project in samenwerking met Homij. Villae Elektra programmeerde de complete KNX domotica en Homij heeft alle bedrading aangelegd en aangesloten. Het project is naar wens gegaan, zegt Van Barneveld: “De samenwerking was erg fijn met Homij, alles werkt goed, de 2-weg KNX gateways van Zehnder zijn goed te programmeren en er zit een mooie, uitgebreide touchscreen bij de balie. Het project is erg goed verlopen en de klant is blij met het resultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.