Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Specialist in gebouwbeheer en prestatieborging breidt uit naar de Randstad

Specialist in gebouwbeheer en prestatieborging breidt uit naar de Randstad

Begin april vierde BRControls haar 20-jarig jubileum. “Onze organisatie is in 1999 gestart als system integrator met systemen van derden”, vertelt Specialist Gebouwbeheer & Prestatieborging Ivo Verbücheln. “Al gauw echter volgden onze eigen productontwikkelingen. Zoals de innovatieve BRC150 systeemcontroller, die in 2002 voor het eerst werd geleverd en – als eerste systeem in de markt – volledig webbased functioneerde. Als organisatie zijn we altijd vooruitstrevend en innovatief geweest en inmiddels heeft BRControls zich ontwikkeld tot een gevestigde speler in de wereld van gebouwbeheer.”

BRControls

Al snel volgden eigen productontwikkelingen. Zoals de innovatieve BRC150 systeemcontroller die in 2002 voor het eerst werd geleverd en – als eerste systeem in de markt – volledig webbased functioneerde.

 

“In 2006 introduceerden we de BRC45-lijn en inmiddels staat met de BRC46-lijn de derde generatie systeemcontrollers in de markt, waarmee we de verwarming, koeling, ventilatie, zonwering en verlichting in een gebouw eenvoudig kunnen beheren en beheersen”, vertelt hij. “Enkele jaren geleden hebben we bovendien de BRT30 Multi-plafondsensor geïntroduceerd; een veelgevraagde oplossing voor smart buildings die dynamisch inspeelt op de klimaat- en indelingswensen van de toekomst. Met MyBuilding – een tool van zusterbedrijf MVComfort – biedt BRControls tevens een passende oplossing voor prestatieborging en energiemanagement. Zodat de gebouwinstallaties niet alleen bij oplevering, maar ook gedurende de exploitatie optimaal en conform de ontwerpeisen blijven presteren.”

Slimmer en eenvoudiger gebouwbeheer

“In Nederland dreigt een groot tekort aan technisch personeel. De komende jaren gaan veel technisch medewerkers met pensioen en de aanwas van nieuw (jong) talent is schaars. Intussen echter gaan de ontwikkelingen in de (complexe) gebouwtechniek onverminderd door, waardoor een tekort aan kennis ophanden is”, weet Alexander Wassink, Manager Operations bij BRControls. “Onze rol als meet- en regelspecialist én projectpartner wordt dan ook steeds belangrijker. Als organisatie zetten wij volop in op de scholing en ondersteuning van onze medewerkers. We faciliteren interne en externe opleidingen en vertalen onze kennis continu naar innovatieve en creatieve oplossingen, die het gebouwbeheer slimmer en eenvoudiger moeten maken. Met als doel om onze klanten maximaal te ontzorgen én om een correct werkende, comfortabele en duurzame installatie op te leveren.”

BRControls

Inmiddels staat met de BRC46-lijn de derde generatie systeemcontrollers in de markt. (Beeld: Studio24-7).

 

Meer dan 6.000 installaties

“Anno 2019 hebben we al meer dan 6.000 installaties opgeleverd. Zowel in kantoren, ziekenhuizen, hotels, scholen en sportaccommodaties als in opdracht van installateurs, system integrators en aannemers”, vertelt Wassink. “Denk bijvoorbeeld aan het NoMA House, het circulaire paviljoen van ABN AMRO en Bright Offices in Amsterdam, FIRST Rotterdam en de Hoge Raad in Den Haag. Op dit moment zijn we bovendien betrokken bij de nieuwbouw voor Hourglass in Amsterdam.” Verbücheln: “In de Randstad worden vele prestigieuze projecten uitgevoerd, waarbij BRControls regelmatig wordt betrokken. Voldoende reden voor ons om – naast onze vestigingen in Zwolle en ’s-Hertogenbosch – ook een vestiging in de Randstad te openen. Met lokale medewerkers, zodat de lijntjes naar onze opdrachtgevers zo kort mogelijk blijven, reistijd voor onze medewerkers tot een minimum wordt beperkt en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wordt gemaakt.”


Kom jij ons team versterken?

Voor onze nieuwe vestiging in de Randstad zijn wij op zoek naar Accountmanagers, Projectleiders, Field Service Engineers (inbedrijfstellers) en Field Service Mechanics (ombouwmonteurs) die samen met ons willen leren, innoveren en presteren. Ben jij woonachtig in de Randstad en wil jij werken in een jonge, dynamische organisatie, met volop groei- en ontwikkelmogelijkheden? Neem dan contact op met Ivo Verbücheln of Alexander Wassink via i.verbucheln@brcontrols.com , a.wassink@brcontrols.com of 038-3556640.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.