Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Soltegro lanceert uniek modulair digital twin platform

Soltegro lanceert uniek modulair digital twin platform

Met dit modulaire platform worden in korte tijd volledige en nauwkeurige simulaties in een digitale tweeling gemaakt. Men kiest zelf welke installaties en systemen moeten worden gekoppeld in de virtuele weergave van het object.

Hoe werken de systemen in de praktijk? Er moet een update doorgevoerd worden maar werkt de installatie wel zoals het zou moeten werken? Systemen zijn vaak onderdeel van bedrijfsprocessen die niet zo maar stil kunnen worden gelegd. Denk aan productielijnen, medische apparatuur maar ook andere maatschappelijke systemen zoals keringen, bruggen en sluizen. Het uit bedrijf halen kost in deze situatie enorm veel geld.

Een digitale tweeling met de juiste simulaties is dé oplossing. Franc Fouchier: “Met het digitale tweeling platform van Soltegro wordt voorkomen dat het een omvangrijk, lang en kostbaar project wordt. Met het unieke generieke platform genereren we met een paar drukken op de knop de gehele simulatie omgeving op basis van de IO lijst. Daarnaast beschikt het platform over een bibliotheek met functionele I/O blokken. Hierdoor kan snel en tegen lage kosten deze installaties in de digitale tweeling worden gesimuleerd. De besparing in tijd en kosten kan echt oplopen tot 30 of zelfs 50%.”

Een digitale weergave van een object (nieuw te bouwen of bestaand) is snel gemaakt. Er kan gekozen worden welke installaties gesimuleerd moeten worden. Denk daarbij aan afsluitbomen, verkeerslichten en CCTV installaties en bepaald de doelen zoals operationele scenario’s toetsen, camera beelden toetsen, iFAT testen uitvoeren of opleiden en trainen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.