Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Softwaresysteem ondersteunt gebouwbeheer en -onderhoud

Softwaresysteem ondersteunt gebouwbeheer en -onderhoud

Sinds kort is er een nieuwe versie van een softwaresysteem op de markt dat het beheer en onderhoud van gebouwen vergemakkelijkt. Een systeem dat eenvoudig op de klantwensen kan worden afgestemd….

Softwaresysteem Maintis is ontwikkeld door VHB Beheer in Sliedrecht. Het in 2004 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met advieswerk over vastgoedbeheer, systeemintegratie en regeltechnische oplossingen. Daarnaast ontwikkelt de firma tegenwoordig software waarin het totaal aan gegevens van gebouwen en assets genoteerd wordt. Alle inspectierapporten, meerjarenonderhoudsplanningen en begrotingen op één plek. Hierin komen advies en praktijk bij elkaar en heeft de klant een goed overzicht van het beheren van zijn vastgoed en assets.

maintis-software-voor-beheer-en-onderhoud-van-gebouwen.-kopieren

“In 2007 is VHB begonnen met het ontwikkelen van Maintis”, vertelt Bart van Verseveld, directeur/mede-eigenaar van het bedrijf. “Deze software was bedoeld om storingsmeldingen te stroomlijnen. Intussen is het systeem enorm uitgebreid met onder meer planningen voor het reguliere onderhoud. Je kunt Maintis een FMIS (facilitair management informatiesysteem) noemen, maar dan met meer technische mogelijkheden. De software richt zich nu op veel doelgroepen zoals facilitair managers, vastgoedeigenaren, VvE’s van bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen en zelfs haventerminals.”

Tekentafel

VHB kan al vroegtijdig met architecten en aannemers om tafel zitten. Want het onderhouden van gebouwen begint eigenlijk al in de tekenkamer, vindt Van Verseveld. “We willen daarom graag betrokken worden bij DBM-contracten, liefst al in de ontwerp-/bouwfase. Alle informatie die dan beschikbaar is zoals (BIM)tekeningen, inregelrapportages en opleverinspecties vormen de basis voor het beheer en onderhoud. Hoe eerder deze gegevens in ons systeem verwerkt zijn, hoe sneller wij de implementatie voor de beheerfase gereed hebben en hoe minder informatie bij de overdracht verloren gaat. Van bouw naar onderhoud is dan een doorlopend proces.”

maintis-software-voor-beheer-en-onderhoud-van-gebouwen.-kopieren

De Maintis app is eenvoudig te bedienen.

 

Voordelen

Het modulair opgebouwde Maintis maakt gebouwbeheer en -onderhoud eenvoudig en inzichtelijk en creëert daardoor efficiency en kostenbesparingen. De software is eveneens beschikbaar als app. Verder draait deze in de volledig beveiligde cloud. “En wil een klant een nieuwe module, dan kunnen wij deze specifiek ontwerpen en bouwen, maatwerk dus. Maar het grootste voordeel is dat de klant betaalt voor het gebruik van het hele systeem. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf betaalt deze voor de licentie, maar krijgt wel alle functionaliteiten!”, meldt Van Verseveld.

Innovatie

De firma is voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen zoals software voor wegen en industrie, evenals predictive maintenance (voorspelbaar onderhoud). Dit wordt de nieuwste Maintis-module. Locatiebepaling in gebouwen en indoornavigatie staan eveneens op de planning.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.