Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Snel stekerbaar installeren in (prefab) betonnen wanden en vloeren

Snel stekerbaar installeren in (prefab) betonnen wanden en vloeren

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er bij grotere woningbouwprojecten zeker behoefte aan, omdat daarmee flink wat tijd te besparen valt. “We zijn daarom samen met een aantal partijen uit de markt op zoek gegaan naar een snellere installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren”, vertelt Freek van Poederooijen, productmanager bij Attema. “En die hebben we nu ontwikkeld.”

“Met 100% winstalleren boden we installateurs al de mogelijkheid om 100% stekerbaar te installeren in de utiliteitsbouw”, aldus Van Poederooijen. “Het punt is alleen dat we bij deze methode de installatieruimte in holle wanden en verlaagde plafonds gebruiken. Het is dus niet toepasbaar bij betonnen wanden en plafonds. We zijn er trots op dat we daar nu ook een praktische en snelle oplossing voor bieden.”

Betondozen.

Zo werkt het

De oplossing bestaat onder andere uit nieuwe vloer- en wanddozen, waarmee u installatieruimte in beton creëert. “Hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat? Eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst worden de installatiedelen voor wanden en vloeren prefab voorbereid. De betonfabriek brengt deze delen vervolgens tijdens het productieproces in het beton aan. Op de bouwplaats worden de wanden en vloeren ten slotte eenvoudig en snel met elkaar verbonden door middel van de prefab aangebrachte stekerbare snoeren.” De installatie wordt afgewerkt met een stekerbare Click-mate groepenkast.

De voordelen

Het volledig stekerbaar installeren in (prefab) betonnen wanden en vloeren kent vele voordelen. Van Poederooijen somt ze moeiteloos op. “Het is sneller en makkelijker, waardoor er minder bouwtijd nodig is en de faalkosten en de TCO zijn lager. Dat lijken mij redenen genoeg om voortaan bij grotere woningbouwprojecten over te stappen op snel stekerbaar installeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.