Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Snel, stabiel en betrouwbaar datanetwerk voor fonQ in Utrecht

Snel, stabiel en betrouwbaar datanetwerk voor fonQ in Utrecht

Specialist in telecominstallaties, datanetwerken en glasvezelverbindingen Mezenberg Techniek heeft in nauwe samenwerking met Kanters Elektro B.V. de netwerkbekabelingen voor het nieuwe distributiecentrum en kantoor van fonQ in Utrecht ontworpen, geleverd en aangelegd. Van de koperen UTP-bekabelingen tot en met het complete glasvezelnetwerk. Gekozen is voor de hypermoderne kabels en kabelsystemen van Datwyler, die een stabiel bedrijfsnetwerk en een hoge datasnelheid en densiteit garanderen.

p1110344 kopieren

Gekozen is voor de hypermoderne kabels en kabelsystemen van Datwyler, die een stabiel bedrijfsnetwerk en een hoge datasnelheid en densiteit garanderen.

 

“Om te borgen dat op elke plek in het distributiecentrum voldoende wifi-bereik is, hebben wij in de ontwerpfase goed gekeken naar het aantal en de locatie van de netwerk-aansluitpunten (wall-outlets)”, vertelt directeur Jos Mezenberg. “De aansluitpunten staan in verbinding met een paneel in een goed geordende netwerkkast (patchkast), die de levensduur van de apparatuur verlengt en onderhoud en storingen tot een minimum reduceert. Alle patchkasten zijn efficiënt verdeeld over de ruimte. Bij de verdeling hebben wij niet alleen rekening gehouden met de maximaal toegestane lengte van de kabels (< 90 meter), maar ook met de activiteit en bewegingen in het distributiecentrum. In samenspraak met Kanters Elektro B.V. hebben we de beste posities voor de loze leidingen bepaald.”

Om een snelle data-overdracht te garanderen, heeft Mezenberg Techniek een Cat6A datanetwerk aangelegd, met een snelheid van 10.000 Mbit/s. Een kwalitatief hoogstaand glasvezelnetwerk vormt de aorta van het datanetwerk en zorgt ervoor dat alle systemen vlekkeloos functioneren. “Net voor de oplevering hebben we alle netwerkbekabelingen gemeten met Fluke DSX-8000”, vertelt Jos Mezenberg. “Bovendien hebben we de performance gecontroleerd, conform de hoogste kwaliteitsnormen. Het complete datanetwerk is opgeleverd met een product- en garantiecertificaat, waarmee fonQ ten minste 25 jaar is verzekerd van een snel, stabiel en betrouwbaar datanetwerk.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.