Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Snel, efficiënt en foutloos installeren dankzij stekerbare bekabeling

Snel, efficiënt en foutloos installeren dankzij stekerbare bekabeling

In opdracht van de HOMIJ-Bosman Combinatie (HBC) heeft Eleqtron de elektrotechnische bekabeling voor het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam ontworpen, geassembleerd en geleverd. Het gaat bij dit omvangrijke project om vloerbekabeling voor de werkplekken en vloerdozen, evenals bekabeling voor de DALI-verlichtingsinstallatie en zonweringsinstallatie (inclusief bijbehorende DALI-sturingen). In nauw overleg is gekozen voor stekerbare Qneqt concepten waardoor niet alleen snel en efficiënt, maar ook foutloos gewerkt kon worden. Hierdoor is een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd.

“In het hoofdkantoor van ING zijn de meeste installaties weggewerkt in een verhoogde vloer”, vertelt Henk Pielman, Commercieel Directeur van Eleqtron. “Voor de elektrificatie van de werkplekken hebben wij snoeren en verdeeldoosjes ontworpen, geassembleerd en geleverd, die eenvoudig in het werk gekoppeld konden worden. Bovendien hebben we diverse, compleet samengestelde vloerdozen geleverd. De vloerdozen zijn deels op maat gemaakt, bijvoorbeeld voor het restaurant en auditorium. Daarnaast hebben de vloerluiken diverse afwerkingen gekregen. Gekozen is voor tapijt en RVS, waardoor de luiken esthetisch opgaan in hun omgeving.”

Eenvoudige bediening

De DALI-verlichtingsinstallatie is opgebouwd uit op maat gemaakte, 5-polige snoeren in pastelblauwe uitvoering en voorzien van adaptersnoeren voor de noodverlichting en DALI-aanwezigheidsmelders. Naar wens kan de installatie eenvoudig 5-polig worden doorgelust. “Het volledige DALI-systeem is door ons geleverd, geprogrammeerd en op tekening gezet”, aldus Pielman. “We hebben koppelingen gemaakt met het Priva systeem, om een centrale aansturing te borgen. Tevens is de verlichtingsinstallatie gekoppeld aan de audiovisuele systemen van Avex. Hierdoor kunnen video, geluid en verlichting in het auditorium eenvoudig via één display worden bediend.”

Duidelijk gecodeerd en gelabeld

Zowel de DALI-verlichtingsinstallatie als de bekabelingen voor de werkplekken zijn in de eigen productielocaties van Eleqtron geprefabriceerd en per etage en bouwdeel aangeleverd. “Doordat alle snoeren duidelijk gecodeerd en gelabeld waren, was verkeerd aansluiten niet aan de orde”, aldus Pielman. “Onze technische mensen hebben de bouw regelmatig bezocht, om koppelingen te toetsen en om eventuele vragen van monteurs te beantwoorden. In samenwerking met HBC hebben we bovendien de oplevering en inbedrijfstelling van de DALI-verlichtingsinstallatie verzorgd.”

In navolging van het ING hoofdkantoor heeft Eleqtron ook de bekabelingen en verlichtingssturing van het naastgelegen paviljoen (The Traveller) gerealiseerd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.