Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme vraaggestuurde ventilatie voor nieuw bruisend stadsdeel Suikerpark in Veurne
De woningen en appartementen zijn volledig future proof.

Slimme vraaggestuurde ventilatie voor nieuw bruisend stadsdeel Suikerpark in Veurne

Op de groene site Suikerpark van 49 ha in Veurne (BE) zullen de komende jaren zo’n 500 wooneenheden gerealiseerd worden. Een mooie mix van woningen en appartementen, met een diverse stijl, grootte en budget. Naast de vele woonentiteiten zal er ook plaats zijn voor een muziekacademie, tal van handelszaken en atelierwoningen. Dit alles zal Suikerpark tot een bruisend stadsdeel maken, waar het aangenaam vertoeven is. Om een gezond binnenklimaat te garanderen, koos projectontwikkelaar ION voor een slim vraaggestuurd ventilatiesysteem van DUCO Ventilation & Sun Control.

Future proof nieuwbouwwoningen

De woningen en appartementen in de nieuwe wijk in Veurne zijn volledig future proof. De eenheden worden allemaal verwarmd met restwarmte van de chipsoven van de nabijgelegen PepsiCo-fabriek. Het project kreeg Europese en Vlaamse subsidiesteun voor de aanleg van het warmtenet. Dat zorgt ervoor dat de wooneenheden in Suikerpark zelf geen individuele verwarmingsinstallatie nodig hebben. Voor de ventilatie koos projectontwikkelaar ION voor een vraaggestuurd ventilatiesysteem van DUCO.

Suikerpark krijgt een mooie mix van woningen en appartementen.

Slimme ventilatie met vraagsturing

Elke wooneenheid wordt apart geventileerd, met een vraaggestuurd C-systeem. Voor de afvoer van de vochtige of vervuilde lucht ging de keuze uit naar de DucoBox Focus. Toevoer van verse lucht in de leefruimtes gebeurt door de meest recente elektronische TronicVent raamroosters met uitstekende akoestische demping. De ruimtes zijn voorzien van CO2-sensoren en -bedieningen. Vochtmeting in de badkamers gebeurt door boxsensoren die meten in het luchtkanaal. In de toiletten wordt de ventilatie geregeld op basis van aanwezigheidsdetectie.

Elke wooneenheid wordt apart geventileerd.

Beperkt kanalenstelsel

De keuze voor een C-systeem werd heel bewust gemaakt. De kostprijs en kwaliteit van de installatie rechtvaardigen die keuze. Er hoeven bijna geen kanalen gelegd te worden, maar de bewoners genieten toch van een natuurlijk gevoel met frisse buitenlucht. Een C-systeem is natuurlijk en simpel en heeft de mogelijkheid om aan bijkomende nachtkoeling te doen. Bovendien wordt de binnenkomende lucht nimmer microbieel of met stof vervuild, wat bij een kanaalnetwerk wel een risico is. De projectontwikkelaar ging voluit voor een perfecte materiaalkeuze. Het project is echter meer dan alleen maar een eyecatcher, maar ook en vooral een modern, energiezuinig en duurzaam nieuw stadsdeel dat geschikt ontworpen is voor bepaalde leefvormen van de toekomst.    

Projectontwikkelaar ION koos voor een slim vraaggestuurd ventilatiesysteem van DUCO Ventilation & Sun Control.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.