Sauter
01:14
25-09-2018

Slimme ruimtebedieneenheid combineert modern design met intuïtieve bediening

In het tijdperk van smartphones en tablets zijn mensen gewend aan een eenvoudige bediening met de vingertop; gemak en comfort dat ook gewenst is als het om de bediening van klimaat-, verlichtings- en zonweringsinstallaties gaat. Met de nieuwe SAUTER ecoUnit-Touch speelt specialist in gebouwautomatisering SAUTER hier optimaal op in, waarbij een intuïtieve bediening hand-in-hand gaat met een modern en elegant design.

De SAUTER ecoUnit-Touch is specifiek ontwikkeld voor de kantorenmarkt, waar individuele regelbaarheid van de gebouwgebonden installaties per ruimte en/of stramien gewenst is, vertelt Wietse Hut, Manager vestiging Meppel bij SAUTER Building Control Nederland BV. “Een klein SAUTER automatiseringsstation in de wand of boven het plafond koppelt de aanwezige klimaat-, verlichtings- en zonweringsinstallaties eenvoudig met de SAUTER ecoUnit-Touch, waarna gebruikers naar wens op de touch display of met een app op hun smartphone hun ruimtevoorkeuren kunnen instellen. Communicatie tussen het automatiseringsstation en de gebouwgebonden installaties gebeurt eenvoudig via BACnet/IP en DALI (verlichting). Voor bediening middels de app volstaat een Bluetooth-connectie.”

Elegant en toegankelijk
De SAUTER ecoUnit-Touch is in 2017 in de markt geïntroduceerd en kan sindsdien rekenen op grote belangstelling van architecten en gebruikers, vertelt Hut. “Architecten roemen vooral het design van de touch display, die zich kenmerkt door een zeer geringe inbouwdiepte. Het elegante ontwerp in zwart of wit zorgt voor een optimale integratie in alle moderne kantoorruimtes. Doordat de touch display zeer robuust en krasbestendig is, blijft de uitstraling ook na jarenlang gebruik behouden.” Gebruikers zijn vooral te spreken over de toegankelijkheid van het systeem én de eenvoudig te begrijpen symbolen. Zowel op de touch display als in de app. Hut: “Op het scherm van de SAUTER ecoUnit touch kunnen – naar wens van de gebruiker – tot zes voorkeursfuncties gelijktijdig worden getoond. Met een simpele swipe kunnen ook de andere functies en/of relevante info eenvoudig worden bekeken, beheerd en beheerst, voor een optimaal binnenklimaat en verlichtingsniveau voor iedere gebruiker.” Op de ruimtebedieneenheid is tevens een aantal digitale ingangen voor bijvoorbeeld deurcontacten voorzien, waarmee ook het ruimtegebruik inzichtelijk kan worden gemaakt.

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld SAUTER Building Control Nederland BV
Uitgelichte afbeelding: De SAUTER ecoUnit-Touch is specifiek ontwikkeld voor de kantorenmarkt, waar individuele regelbaarheid van de gebouwgebonden installaties per ruimte en/of stramien gewenst is.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

TCB drainlineSiedle