Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme lichtoplossingen op het water

Slimme lichtoplossingen op het water

De klant bedienen met een deskundig advies en maatgerichte oplossingen: voor Klemko, producent van kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken, is het al ruim zeventig jaar een tweede natuur. Dat bleek andermaal in het afgelopen voorjaar. Toen verzorgde het Soester bedrijf namelijk een aantal doordachte en zeer efficiënte lichtoplossingen ten behoeve van het schip Blue Rhapsody, de fonkelnieuwe parel in de vloot van eventspecialist Constant in Beweging. Inclusief een welkome ondersteuning en begeleiding tijdens de installatie ervan.

Blue Rhapsody, dat samen met Grace Kelly en Jules Verne de vloot vormt van Constant in Beweging, kan met recht worden betiteld als hét vlaggenschip van de Arnhemse evenementenorganisator. Het recent in gebruik genomen vaartuig ademt stijl, vrijheid en luxe: dé basisingrediënten voor een ongeëvenaard gastheerschap tijdens de meest uiteenlopende (zakelijke) evenementen. Want of het nu gaat om een bedrijfsfeest, productpresentatie, workshop of meerdaagse beurs, ook déze varende eventlocatie van Constant in Beweging vormt telkens weer een uniek decor voor het creëren van mooie herinneringen. Daarvoor heeft Blue Rhapsody verschillende sfeerverhogende faciliteiten aan boord.

Breed inzetbaar

Eén van die voorzieningen betreft de brede batterij lichtbronnen die door Klemko uit voorraad werden geleverd. Joeri van der Kaaij, account manager LED & lichtbesturingen Noord- en Oost-Nederland binnen Klemko, blikt terug. “Behalve het feit dat de apparatuur qua uitstraling en functionaliteit aan verschillende eisen diende te voldoen, zocht Constant in Beweging ook naar een partij die gedurende het gehele traject een stevige portie kennis en ondersteuning kon bieden. In beide gevallen hebben we de klant op maat weten te servicen.” Zo leverde Klemko diverse lichtbronnen voor verschillende toepassingen. Een voorbeeld hiervan vormen de Venice COB-spots die in de plafonds primair dienst doen als algemene sfeerverlichting, maar ook tijdens bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden ingezet. De Venice XPG-variant is dankzij de wat smallere lichtbundel helemaal op zijn plaats boven de bars en in kasten, nissen en wanden. “Verder hebben we gebruikgemaakt van Bonnita-spots met 40 graden reflector als algemene verlichting en is de Bonnita 15 graden-variant toegepast boven de hoge moswanden”, zegt Van der Kaaij. “Om de trappen naar het bovendek te voorzien van accentverlichting zijn tot slot onze Titus RVS IP68-spots toegepast.”

Méér dan leverancier

De inzet van Klemko heeft op Blue Rhapsody geleid tot een prachtig pakket lichthoogstandjes dat in alle opzichten aan de wensen van de klant voldoet. Bovendien worden de downlighters en spots via een uitgekiend modulair systeem met externe drivers in zijn geheel door Dali aangestuurd. Niet raar dat Kevin Geerling, operationeel manager binnen Constant in Beweging, een tevreden man is. “Buiten het feit dat we met de geleverde lichtoplossingen zowel qua sterkte als in Kelvins kunnen variëren, heeft Klemko eveneens een grote bijdrage geleverd aan de entourage en het karakter van het schip. Daarnaast zijn ze diverse keren aan boord geweest om de installateur te begeleiden en hebben ze met de KNX-programmeur meegedacht over de aansturing van de verlichting. Mooie extra’s die de kennis, kunde en betrokkenheid van het bedrijf nog eens benadrukken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.