Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme installaties dankzij innovatieve gebouwbeheersystemen
Met Webeasy kun je de systemen niet alleen besturen, maar ook rapportages maken.

Slimme installaties dankzij innovatieve gebouwbeheersystemen

Gebouwbeheerders en -gebruikers stellen steeds hogere eisen aan gebouwen op het gebied van duurzaamheid, flexibiliteit, een goed binnenklimaat en een gezonde werkomgeving. Ontwikkelingen in de installatietechniek gaan daardoor razendsnel. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen bij Webeasy, zowel in producten als productinnovaties. Webeasy sluit aan op de stijgende vraag naar innovatieve gebouwbeheersystemen die ieder gebouw slim maken.

Webeasy maakt alle installatieonderdelen in een gebouw transparant via elke webbrowser, tablet of smartphone. Daarmee is de alles-in-één-formule geschikt voor elk project, ongeacht het merk, het moment of de plaats waar u zich bevindt. Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot het slimme gebouwbeheersysteem waarbij duurzaamheid en gebruikswensen centraal staan.

Gebouwen die leven

“Onze systemen werken steeds efficiënter en duurzamer, volledig gericht op het gebouw en zijn gebruikers. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld de Smart multisensor”, zegt Arie Tukker, technisch directeur bij Webeasy. De multisensor werkt op basis van Internet of Things (IoT), waarmee hij diverse variabelen meet, zoals ruimtetemperatuur, relatieve vochtigheid, CO2, fijnstof, lichtsterkte en geluidsniveau. Zo past het gebouw zich aan de actuele omstandigheden aan. Het gebouw ademt als het ware mee met het gebruik, waardoor hij tot leven komt.

De multisensor werkt op basis van Internet of Things (IoT), waarmee hij diverse variabelen meet.

Van actueel gebruik naar data & rapportages

Door het actuele gebruik om te zetten naar trends kan deze data gebruikt worden voor uitgebreide rapportages, aldus Tukker. “Steeds meer mensen willen energierapportages voor energie- en CO2-besparing. Dat is een thema dat de komende jaren blijft spelen. Niet alleen de installaties besturen, maar ook inzicht en rapportages. Mede om aan te kunnen tonen dat het gebouw voldoet aan wetten en regels. Webeasy breidt dat verder uit met realtime analytics.”

Met realtime analytics worden automatisch meldingen verstuurd wanneer meetwaarden afwijken van de gewenste condities. Ook worden er mogelijkheden gecreëerd om het gebouwgebruik te optimaliseren. “Deze software wordt steeds intelligenter, waardoor we correlaties met elkaar kunnen vergelijken en installaties verder kunnen optimaliseren in het kader van duurzaamheid en comfort”, aldus Tukker. Het gebouw ademt dus niet alleen, maar denkt zelf ook na.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.