Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme innovatie verkort de bouwtijd

Slimme innovatie verkort de bouwtijd

Behalve bij OurDomain Amsterdam South East is de Montfoortse E-specialist betrokken bij recente projecten in Utrecht, Essen (D) en Lelystad.

In de eerste fase van OurDomain Amsterdam South East realiseerde Van den Pol de E-installatie in de studentenwoningen en algemene ruimte. “Ook de brandmeld- en alarminstallatie namen wij voor onze rekening. Verder hebben we het hele complex voorzien van LED-verlichting en liggen er 284 PV-panelen, verspreid over verschillende daken.”

Stekerbare primeur

Het zoeken naar manieren om slimmer, sneller en veiliger te werken is een tweede natuur bij Van den Pol. “Samen met ABB hebben wij een stekerbare PMK80 meterkastaansluitdoos ontwikkeld. Die is in OurDomain Amsterdam South East voor het eerst grootschalig toegepast, samen met de C60 centraaldoos. Beide componenten zijn prefab samengesteld op de bouwplaats en op de tunnelbekisting geplaatst. Na het aansluiten van de flexbuizen is de beton gestort. De bouwtijd verkort aanzienlijk en onze monteurs hoeven na de stort geen draad meer te trekken en af te lassen.” De vooraf verwachte tijdsbesparing blijkt in de praktijk realistisch, aldus Severs. “Ik verwacht dat we deze vernieuwing vaker zullen toepassen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.