Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme en betaalbare laadoplossing maakt E-mobility voor iedereen mogelijk

Slimme en betaalbare laadoplossing maakt E-mobility voor iedereen mogelijk

Om E-mobility voor iedereen bereikbaar te maken introduceert ABB een kwalitatief hoogwaardige en betaalbare AC-lader, de Terra AC-wallbox. Een lader die antwoord geeft op de wens van bedrijven én particulieren naar eenvoudig te installeren, slimme EV laadoplossingen. Deze lader is een belangrijk speerpunt binnen de ‘Mission to Zero’ die ABB heeft voor de smart society met duurzame transportoplossingen.

Jaren geleden noemden analisten het jaar 2020 als het omslagpunt voor de acceptatie van elektrische vervoersmiddelen (EV). In Nederland is het aandeel elektrische personenauto’s momenteel 3%. Verwacht wordt dat dit in 2030 20% zal zijn. Met de lancering van de nieuwe Terra AC Wallbox levert ABB een belangrijke bijdrage in de e-mobility-revolutie die de komende tien jaar zal plaatsvinden.

De nieuwe lader is niet alleen ontworpen om aan de vraag naar goede en betaalbare oplaadmogelijkheden voor thuis en op het werk te voldoen, hij komt ook tegemoet aan de groeiende groep gebruikers van duurzame energie die hun eigen elektriciteitsopwekking en verbruik optimaal en zo efficiënt mogelijk willen benutten en beheren. De nieuwe Terra AC Wallbox is in variaties tot 22kW beschikbaar, zodat hij overal ter wereld in elk elektrisch systeem van huizen en gebouwen toepasbaar is. De AC-lader is in Nederland en wereldwijd beschikbaar via het ABB partnernetwerk.

Frank Muehlon, manager global business E-Mobility Infrastructure Solutions bij ABB licht toe: “De gelijktijdig opkomende trends van verstedelijking, digitalisering en industrialisering maken het noodzakelijk om de manier waarop we reizen drastisch aan te passen. Als marktleider op het gebied van DC fast charging, herkenden we de noodzaak om, gebaseerd op onze uitgebreide ervaring, voor particulieren en bedrijven een grensverleggende AC-oplossing voor nachtelijk of langdurig opladen te ontwikkelen. Dat is de Terra AC Wallbox geworden; makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Hij integreert naadloos met de digitale leefstijl van de hedendaagse consument en stelt hem in staat om efficiënt zijn energiegebruik te managen en daarmee bij te dragen aan een groenere samenleving voor vandaag en voor toekomstige generaties.”

De connectiviteit van de Terra AC Wallbox maakt het mogelijk om configuratie- en software-updates via een speciale App of op afstand via de Cloud uit te voeren. Dit resulteert in een hoge mate van flexibiliteit, minimaliseert de noodzaak voor interventie ter plaatse én biedt maximale beschikbaarheid en efficiency. Daarnaast is elke lader uitgerust met een energiemeter die geïntegreerd kan worden in energiemanagementsystemen van smart buildings. Hiermee is geavanceerd energiebeheer mogelijk. Dit stelt de huis- en gebouweigenaren in staat de stroombehoefte aan te passen om laadvermogen en kostenefficiëntie te maximaliseren. Dat is vooral belangrijk bij de te verwachten variabele elektriciteitsprijzen, zodat piekmomenten en hogere prijzen voor het opladen van de auto vermeden kunnen worden.

Andere voordelen van de Terra AC Wallbox zijn:

Hoogwaardige kwaliteit:

 • Breed scala aan connectiviteitsopties inclusief Wifi, Bluetooth en Ethernet
 • Ruimtebesparend ontwerp dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden op een muur of op een sokkel waardoor twee opladers rug-aan-rug geplaatst kunnen worden
 • Beschikbaarheid van meerdere connectoren waardoor de Terra AC wandoplader geschikt is voor de meeste EV’s
 • Stof- en waterproof, ook in slechte weersomstandigheden, waardoor beschikbaarheid wordt verbeterd en levensduur verlengd

Toekomstbestendige flexibiliteit

 • Eenvoudig te configureren via apps voor gebruiker en installateur
 • Klaar voor de toekomst door eenvoudige software updates via de gebruikers-App Charger Connect of de app voor de installateur: Terra Config.
 • Vereenvoudigde authenticatie via RFID of de App biedt flexibel gebruik van openbare netwerken
 • Integreert naadloos met de aanvullende gebouw-automatiseringsoplossingen van ABB

Veiligheid en bescherming

 • Geëvalueerd en getest op het  hoogste niveau door een onafhankelijke partij
 • Geïntegreerde energiemeter voor loadbalancing
 • Stroombegrenzing staat maximaal opladen toe zonder overbelasting
 • Geïntegreerde aardlek- en overspanningsbeveiliging beschermt zowel de gebruiker als de auto

ABB is wereldleider in e-mobiliteitsoplossingen en biedt het volledige pakket van oplaad- en elektrificeringsoplossingen voor zowel elektrische auto’s en hybride bussen, als ook voor schepen en treinen. ABB startte op de e-mobiliteitsmarkt in 2010 en plaatste sindsdien meer dan 14.000 ABB DC-snelladers in meer dan 80 landen. ABB ontving onlangs de ‘Global E-mobility Leader 2019 Award’ voor zijn ondersteunende rol bij de internationale overgang naar duurzame transportoplossingen.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.