Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
HVAC

Slimme elektrische radiatoren – Heat on demand

Flowair-DRL-1
DRL E-comfort KLIMA-KLIMA WIFI: in wit of antracietgrijs (RAL 7024), optioneel met stijlvolle handdoekhouder..

Tekst | Tekst Tjerk van Duinen | Beeld DRL Products Nederland

7 december 2020 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

DRL Products is specialist in het leveren van innovatieve en betaalbare elektrische verwarmingsproducten en heeft een uitgebreid programma ontwikkeld, genaamd E-Comfort. Het DRL E-Comfort aanbod biedt kwalitatief hoogwaardige toestellen die garant staan voor een zeer behaaglijke warmte-ervaring.

Warmtepompen leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Dat neemt niet weg dat het kostbare apparaten zijn. Een nieuwbouwwoning volledig uitvoeren met vloerverwarming betekent dat een warmtepomp daarvoor de benodigde capaciteit moet hebben; de zogenaamde gelijktijdigheid. Het is echter slimmer om ruimten die weinig of onregelmatig worden gebruikt met elektrische radiatoren te verwarmen. Daarmee wordt namelijk flink bespaard op een te grote warmtepompinstallatie. Bovendien kan de gebruiker veel sneller de betreffende ruimten comfortabel krijgen. DRL Products heeft daarvoor een aantal mooie ‘slimme’ elektrische radiatoren in het assortiment, die een hoge mate van comfort bieden  in combinatie met een zeer efficiënt energie verbruik. Naast de horizontale KLIMA-modellen is daar onlangs de verticale ICON-serie aan toegevoegd.

Voor Joost Jansen van DRL Products is vloerverwarming in bijvoorbeeld een slaap- en/of studeerkamer geen echte optie. “Overdag is daar vaak nauwelijks warmtevraag. Wil de gebruiker snel op de warmtevraag anticiperen, dan is dit met vloerverwarming vaak niet haalbaar. Ook zie je in nieuwbouwwoningen vaak veel glasoppervlak, waardoor de zonsinvloed de ruimtetemperatuur sterk kan beïnvloeden. Hierdoor is het belangrijk om een systeem te kiezen dat naadloos reageert op interne of externe warmtelast. Beter is om de begane grond uit te voeren met vloerverwarming en op de bovenverdieping(en) alles met individueel regelbare radiatoren op te lossen. Zo vul je de plekken waar de warmtepomp niet efficiënt is slim in. Een comfortabele, bedrijfszekere en betaalbare combinatie.”

Niet vergeten

Jansen legt uit: “Bij elektrische radiatoren denken veel mensen nog aan slecht regelbare apparaten die vaak met een te groot vermogen verwarmen. Onze KLIMA- en ICON-modellen zijn niet alleen mooi en energiezuinig, maar bevatten ook allerlei slimme gadgets die voor comfort zorgen en de ruimtetemperatuur optimaal regelen. Vergeten uit te zetten behoort tot het verleden dankzij de unieke ingebouwde bewegingsdetector. Bovendien zijn deze radiatoren met een App op de mobiele telefoon te bedienen, dus kan de verwarming op afstand perfect geregeld worden.”

Behaaglijk als vanouds

DRL E-Comfort KLIMA- en ICON-radiatoren zijn uitgerust met het unieke Dual Therm Technology Systeem, dat convectiewarmte combineert met stralingswarmte. Door dit dual systeem is men verzekerd van een continue prettige warmtebeleving. “Met de eenvoudig in te stellen klokthermostaat heeft de bewoner er geen omkijken meer naar”, vervolgt Jansen. “De radiatoren werken met een proportionele regeling: stel het is met 18°C net te kil in een kamer, dan zet je de radiator op bijvoorbeeld 21°C. Hierdoor wordt even het volledige vermogen aangesproken, om daarna proportioneel terug te schakelen naar het benodigd vermogen dat het transmissieverlies volledig dekt. Registreert de bewegingssensor twee uur geen activiteit, dan schakelt de radiator vanzelf naar de Ecomodus.”

Open Window Sensor

De radiatoren voldoen aan de ERP-regeling, die voorschrijft dat elektrische radiatoren boven een bepaald vermogen zijn voorzien van energiezuinige functies. Jansen: “De KLIMA en ICON hebben bijvoorbeeld een Open Window Sensor die de radiator uitschakelt als in de nabijheid een raam open staat.”

Bewuste keuze

Door de beperkte bouwdiepte, fraaie afwerking en slanke vorm zijn de ICON en KLIMA radiatoren absoluut niet storend in het interieur, stelt Jansen tevreden. “Ze zijn slechts tien centimeter dik, worden geleverd in wit of antracietgrijs en hebben een overzichtelijk en eenvoudig te bedienen display. Via een App op de mobiele telefoon en Wifi zijn alle apparaten in een huis te monitoren en op afstand te bedienen. Je kunt ook precies zien wat iedere radiator verbruikt en dat is goed voor de bewustwording. Zo is een kleinere warmtepomp, minder vloerverwarming en in de juiste ruimte een individueel regelbare elektrische radiator sowieso een slimmere en bewuste keuze, die onder aan de streep geld oplevert en bovendien een hoger comfort biedt.” Voor meer informatie: www.drl-products.nl

KENMERKEN

 • Thermostaat EcoDesign ERP
 • Energiebesparende programma’s 
 • Open Window Sensor 
 • Bewegingssensor (alleen KLIMA) 
 • PI-regeling: proportionele temperatuurregeling 
 • Handdoekbeugel(s) zijn optioneel 
 • KLIMA/ICON: displaybediening
  KLIMA/ICON WIFI: dispay     Wifi-bediening
 • Wit: RAL 9003 of antracietgrijs: RAL 7024
 • KLIMA hoogtemaat: 504, breedtematen: 675, 760, 1.010 en 1.240 mm
  ICON hoogtematen: 950, 1.000, 1.500 en 1.800 mm, breedtemaat: 450 mm
 • Vermogens variëren van 750, 1.000 en 1.500 tot 2.000 W
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%