Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slim ventileren voorde woningen van de toekomst

Slim ventileren voorde woningen van de toekomst

DUCO voegt vier nieuwe krachtpatsers toe aan haar bestaande gamma WTW-units. De toestellen maken deel uit van de productlijn ‘The Energy Family’ en zorgen ervoor dat voor elk project voortaan een oplossing beschikbaar is.

De toestellen dragen ook hun steentje bij als het op toekomstgericht bouwen aankomt. Energiezuinigheid is in de modernste bouwprojecten van primair belang en door de efficiënte werking via intelligente vraagsturing komen de nieuwe Energy-producten tegemoet aan alle wensen. 

DUCO voegt vier nieuwe krachtpatsers toe aan haar bestaande gamma WTW-units.

Pluspunten voor de installateur

Installatiegemak voor de partijen die dagelijks aan de frontlinies staan, had een hoge prioriteit bij het ontwikkelen van deze nieuwe toestellen (en het verder ontwikkelen van de vorige). De toestellen zijn volledig links/rechts uitwisselbaar op softwareniveau, door middel van een gepatenteerd systeem met een dubbele bypass. Eén artikelnummer, één toestel. Pas bij het opstarten op de werf wordt gevraagd welk type toestel het wordt. Zo zijn de toestellen perfect te integreren in elk mogelijk scenario.

De automatische inregeling op constante druk zorgt ervoor dat tot wel 50% aan tijd wordt uitgespaard en leidt tot een snelle en kwalitatieve installatie van het toestel. Daarbovenop zijn de toestellen uitgerust met een kopieerfunctie. Bij seriematige bouw kun je de waardes van de eerste inregeling per code overnemen en meteen activeren bij het volgende toestel. 

Voordelen voor de eindklant

De Energy Comfort productlijn is uitgerust met een intelligente vraagsturing. CO2- en vochtsturing zorgen ervoor dat ventilatie enkel gebeurt op de momenten dat het daadwerkelijk nodig is. Verder zal het toestel een efficiënte basisventilatie aanhouden, wat leidt tot een bijzonder energiezuinige werking. Dit voordeel kan nog vergroot worden door het toevoegen van een externe 2-zoneklep met intelligente sturing. De woning kan zo verdeeld worden in een dag- en nachtzone. Het rendement van het toestel wordt zo bijzonder hoog.

De Energy Comfort Plus is ook uitgerust met een akoestische mantel die ervoor zorgt dat het toestel tot wel 10 dB stiller is. Een rechtstreeks comfortvoordeel voor de bewoners van de woning. 

Ventilatie als onderdeel van een gezond geheel

Het wordt steeds belangrijker om aandacht te besteden aan een gezond binnenklimaat in woningen. Naast een heleboel andere normen wordt ook de isolatienorm strenger en strenger. Het is daarom van cruciaal belang dat de technieken in de woningen ervoor zorgen dat het wooncomfort en de gezondheid van bewoners optimaal blijft. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.