Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Slim stopcontact maakt ons leven  eenvoudiger, veiliger en comfortabeler’

‘Slim stopcontact maakt ons leven eenvoudiger, veiliger en comfortabeler’

Een slim gebouw gaat verder dan sec het verbinden en monitoren van installaties, data en processen. In een slim gebouw draait het namelijk om de gebruiker. Technologieën en activiteiten moeten zodanig worden ingericht en afgestemd, dat de gebruiker zo (energie)efficiënt, veilig en comfortabel mogelijk kan leven én werken. Niet alleen de toegangssystemen, klimaatinstallaties, zonwering en verlichting spelen hierin een voorname rol, maar ook de stopcontacten. Dat weet Smarter Living B.V. als geen ander.

“Smarter Living is niet alleen onze bedrijfsnaam, maar ook onze focus”, vertelt COO Daniel Kuiper. “We ontwikkelen slimme stopcontacten met geavanceerde features die ons leven niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger en comfortabeler maken. Onderscheidend aan onze producten zijn de innovativiteit, het grote vermogen én de integratie van maar liefst twee USB-poorten met ruim voldoende capaciteit, waardoor op iedere locatie tot drie apparaten tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Slim, snel en efficiënt. Onze stopcontacten voldoen aan alle wettelijke vereisten (NEN 1010) en zijn voorzien van o.a. een KEMA-keur en VDE-keurmerk. Bovendien passen de stopcontacten in het schakelmateriaal van nagenoeg alle bekende merken.”

hilton-4-kopieren

Onderscheidend aan de Smarter Living producten zijn de innovativiteit, het grote vermogen én de integratie van maar liefst twee USB-poorten met ruim voldoende capaciteit.

 

Zeer krachtig en van een hoge kwaliteit

Smarter Living werd circa vijf jaar geleden opgericht in Dordrecht. “Als jonge organisatie zijn wij in staat geweest om een stopcontact te ontwikkelen dat niet alleen aan alle technische eisen en certificeringen voldoet, maar ook beschikt over zeer krachtige, ingebouwde USB-laders in een kwaliteit die goed genoeg is om door de grotere stopcontactenfabrikanten als eigen product verkocht te worden. Daar zijn we ontzettend trots op”, vertelt Jean-Paul Otto, CEO bij Smarter Living. “Anno 2020 liggen onze producten onder diverse gerenommeerde merknamen in de schappen en de verkoopaantallen overtreffen ieders verwachtingen.”
De Smarter Living stopcontacten worden geleverd aan diverse grote OEM’s in Europa. Behalve aan de stopcontactfabrikanten levert de Dordtse ontwikkelaar onder eigen merk ook rechtstreeks aan installateurs en consumenten. De stopcontacten worden niet alleen toegepast in woningen en kantooromgevingen, maar gooien ook hoge ogen in de hotelbranche. “Anno 2020 wordt geen hotel meer opgeleverd zonder voldoende oplaadmogelijkheden”, aldus Otto. “Een groot deel van die oplaadmogelijkheden komt uit onze koker.”

Flexibel en snel

“Als organisatie zijn wij in staat om flexibel te schakelen, snel te ontwikkelen en produceren en binnen afzienbare tijd een productupgrade te implementeren, terwijl grote fabrikanten hier vaak enkele jaren over doen”, vertelt Kuiper. “Aanvankelijk ontwierpen wij onze producten voor eigen rekening en risico, maar inmiddels worden we steeds vaker gevraagd door OEM’s om specifieke oplossingen voor hun doelgroep/programma uit te werken. Ook worden we steeds vaker benaderd voor productoptimalisaties. Bijvoorbeeld vanuit de hotelbranche, dat het plaatsen en eventueel vervangen van de stopcontacten nog verder wil vergemakkelijken.”

hilton-1-kopieren

Smarter Living stopcontact in de StarAlliance Lounge op Schiphol Airport.

 

Productinnovaties

De stopcontacten van Smarter Living zijn verkrijgbaar in een USB-A- en USB-C-uitvoering en in een oplaadcapaciteit tot 15 Watt/3 Ampère. Tijdens de Light + Building beurs in maart in Frankfurt zal een zeer innovatieve variant worden getoond met een vermogen van maar liefst 30W; meer dan genoeg voor het opladen van een MacBook. “Bovendien is onze ontwikkelafdeling druk bezig om het stopcontact nog slimmer te maken, binnen de beperkte vormgeving en maatvoering”, aldus Otto. “Onze eerste opdracht in 2015 was om een USB-oplader in het stopcontact in te bouwen. Een tweede stap was om het stopcontact, inclusief oplader, zo klein te maken (32mm diep) dat het gemakkelijk in een standaard diepte inbouwdoos past. Anno 2020 zijn we druk bezig om nieuwe functionaliteiten te integreren, zoals voice control, ingebouwde stroommeting en ingebouwde aan-/uit-schakelingen. Maar natuurlijk ook om nog meer vermogen voor USB-laden in te bouwen. Zodat niet alleen nog sneller geladen kan worden, maar ook grotere devices gekoppeld kunnen worden.”

Alle stopcontacten van Smarter Living worden in eigen beheer en in Nederland ontwikkeld. “De productie vindt grotendeels plaats in Azië, onder toezicht van onze eigen kwaliteits- en researchmedewerkers”, vertelt Kuiper. “Bijvoorbeeld in China, waar voormalig KEMA-stopcontactenkeurder René Hendriksen en collega Dirk Rabau de kwaliteit en keuringen 24/7 bewaken. De finishing touch – waaronder het in kleur afwerken van de afdekplaten – vindt steevast plaats in Nederland.” Otto: “Ondanks dat we een jong en klein bedrijf zijn, hebben wij enorm veel productkennis in huis. Bovendien beschikken we over een enorme innovatiekracht, wat niet alleen door steeds meer fabrikanten, installateurs en consumenten wordt gezien, maar ook zeer gewaardeerd wordt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.