Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slim & snel stekerbaar installeren

Slim & snel stekerbaar installeren

Tot 2025 moeten in Nederland jaarlijks 75.000 woningen worden gebouwd. Om aan deze marktvraag te voldoen, is niet eenvoudig. “Tijdens de economische crisis is de bouw ingestort”, vertelt Steven Lemmens, Business Unit Manager Slim & Snel Installeren bij Hemmink. “Veel professionals hebben zich moeten omscholen of zijn met vervroegd pensioen gegaan, waardoor de bouwsector met een flink tekort aan vaklieden wordt geconfronteerd. Om hier op korte termijn een oplossing voor te bieden, zijn innovatieve (stekerbare) oplossingen onontbeerlijk.”

Bij stekerbaar installeren worden kabels en elektrisch (schakel)materiaal kant-en-klaar op het project aangeleverd. “De installateur hoeft zelf geen producten meer in elkaar te zetten, kabels te trekken en componenten aan te sluiten, maar kan direct starten met installeren”, vertelt Lemmens. “Dankzij de toepassing van duidelijke stekercoderingen worden aansluitfouten en faalkosten voorkomen. Bovendien kan vijf tot tien keer sneller worden gewerkt. Stekerbare installaties vragen minder vakkundig personeel. En wanneer je de arbeidstijd en -kosten meerekent, is stekerbaar installeren in de meeste gevallen voordeliger.”

Focus op de voorbereiding

In tegenstelling tot conventioneel installeren richt stekerbaar installeren zich vooral op de kracht van de voorbereiding, benadrukt Lemmens. “De bekabeling wordt niet meer ad hoc op locatie gemaakt, maar vooraf, in een gecontroleerde omgeving. Een goede voorbereiding, waarbij de juiste aansluit- en doorschakelpunten en kabellengtes worden bepaald, uitgetekend en gecontroleerd, is hiervoor onontbeerlijk.”

Hemmink Slim & Snel Installeren levert ook de bijpassende bevestigingsmaterialen en gereedschappen. Zo kunnen wij nog beter invulling geven aan de behoefte van onze klanten.”

 

Persoonlijke benadering

Om installateurs te helpen bij stekerbaar installeren, begeleidt Hemmink hen van A tot Z. Lemmens: “We bezoeken dagelijks installatiebedrijven om de voordelen van stekerbaar installeren te duiden. Bovendien verzorgen we maatwerk trainingen en inventariseren we samen met onze klanten welke projecten zich lenen voor stekerbaar installeren. Onze specialisten nemen de volledige projectering uit handen en tekenen de projecten stekerbaar uit in het (BIM-)model van de installateur. Deze tekeningen komen we vervolgens in een persoonlijk gesprek toelichten. Daarnaast leveren wij de stuklijsten aan, op basis waarvan installateurs hun materialen eenvoudig bij de groothandel van hun voorkeur kunnen bestellen.”

Slim & Snel Installeren

Hemmink vertegenwoordigt in Nederland exclusief het stekerbare systeem AC 166G van Adels-Contact, dat bewezen uitwisselbaar is met het GST 18-systeem. Het pakket omvat aansluit- en verbindingssnoeren, stekers en schakel- en verdeelboxen. “Daarnaast kunnen wij maatwerkproducten assembleren, testen en leveren”, aldus Lemmens. “Doordat we eigen voorraden hebben, kunnen we flexibele verpakkingseenheden leveren. Bovendien levert Hemmink Slim & Snel Installeren bijpassende bevestigingsmaterialen en gereedschappen, waarmee wij nog beter invulling kunnen geven aan de behoefte van onze klanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.