Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
SHK ESSEN is van 10 t/m 13 maart 2020 dé hotspot van de branche

SHK ESSEN is van 10 t/m 13 maart 2020 dé hotspot van de branche

Nieuw, innovatief beursgedeelte over actuele thema’s. Tussen 10 en 13 maart 2020 vindt de 28e SHK ESSEN plaats in de Messe Essen (DE). Als eerste hoogtepunt van het jaar binnen de sector sanitair, verwarming en klimaat is de vakbeurs opnieuw het trefpunt voor professionals uit de ambachtelijke, installatie-, plannings- en adviesbranche. Opnieuw presenteren ruim 500 exposanten uit meer dan 15 landen innovaties en trends op het gebied van sanitairobjecten, sanitairinstallaties, verwarmingstechniek, luchtbehandelings- en klimaattechniek en digitaal gebouwenbeheer. Voor de eerste keer vindt de SHK ESSEN plaats in de volledige gemoderniseerde Messe Essen, die ruimte biedt aan talrijke nieuwe thema-eilanden zoals ‘zakelijke mobiliteit’, de ‘Campus SHK-opleiding’, het ‘Trefpunt drinkwater’, en secties die helemaal in het teken staan van start-ups en het thema ‘De praktijk van waterstof in dialoog’.

Het moderniseringsproject van het beursgebouw in Essen is afgerond. De exposanten en bezoekers van de SHK ESSEN 2020 kunnen daardoor genieten van optimale omstandigheden voor een succesvolle beurs. De nieuwe hal-indeling voorziet de vakbeurs van een duidelijker profiel en optimale oriëntatie bij de bezoekers. In de hallen 1, 2 en 3 zijn ondernemers uit de branches verwarmingstechniek, ventilatie en klimaatbeheersing, hernieuwbare energiesystemen, en gebouwbeheersystemen en dichtheidsmetingen in gebouwen te vinden. De hallen 5, 6, 7 en 8 zijn gewijd aan sanitairobjecten, sanitairinstallaties en watertechniek. In hal 1 exposeren bedrijven voor elektronische gegevensverwerking hun oplossingen. In hal 5 worden gereedschappen en andere technische uitrustingen gepresenteerd. Daarmee vertegenwoordigt de SHK ESSEN alle voor de branche relevante productgroepen.

Kort overzicht van actuele branchetrends:

Thema-eilanden en speciale presentaties De SHK ESSEN is voor de editie van 2020 helemaal herzien. Naast een omvangrijk kaderprogramma met beursrondleidingen, lezingen en forums, zijn er ook nieuwe beursgedeelten gecreëerd. Die maken het voor bezoekers mogelijk om zich doelgericht te laten informeren over de actuele branchethema’s en met experts in gesprek te gaan. De individuele thema-eilanden worden gerealiseerd in samenwerking met toonaangevende brancheorganisaties.

Opleidingsmogelijkheden binnen de branche compact gepresenteerd

Ook de SHK-branche heeft te kampen met een tekort aan vakmensen en jong talent. Daarnaast moeten bedrijven altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen om te kunnen overleven in de markt. De ‘Campus SHK-opleiding’ in hal 2 biedt in 2020 voor het eerst in NRW een optimaal kader om vakmensen en jongeren samen te brengen met opleidingsinstituten en bedrijven. Van een studie tot aan een beroepsopleiding, alle opleidings- en carrièremogelijkheden in de branche zijn hier te vinden. Vlakbij de Campus SHK-opleiding is de Azubi-lounge te vinden. Het thema wordt afgerond met een door het Fachverband SHK NRW georganiseerd educatief congres op 10 en 11 maart.

Focus op drinkwater als eerste levensbehoefte

De SHK ESSEN presenteert in hal 5 in samenwerking met de ‘Bundesvereinigung der Firmen im Gas- und Wasserfach e. V.’ – figawa voor de eerste keer het forum ‘Trefpunt drinkwater’. Hier draait het allemaal om de nieuwste ontwikkelingen en trends in de water- en afvalwaterindustrie, zoals kwaliteits- en veiligheidsnormen, de professionele uitvoering van werkzaamheden aan putten, marktontwikkelingen en veranderingen betreffende de politieke randvoorwaarden. Vertegenwoordigers uit de waterbranche organiseren een holistisch communicatie- en informatieplatform, bestaande uit een exclusieve presentatieruimte met Speakers’ Corner.

Toekomstthema ‘Zakelijke mobiliteit’ Dieselverboden, klimaatdoelstellingen, de Duitse ‘Verkehrswende’

Hoe ziet de mobiliteit van de toekomst eruit? Met name ambachtelijke bedrijven worden geconfronteerd met deze vraag; er moet tenslotte naar de klant of groothandel worden gereden en materiaal en gereedschap worden vervoerd. Het nieuwe beursgedeelte ‘Zakelijke mobiliteit’ in de Galeria geeft antwoorden. In samenwerking met het Mobilitätspartnerschaft Essen worden innovatieve producten en oplossingen gepresenteerd op het gebied van wagenparken, mobiliteitsmanagement, werknemersmobiliteit, logistiek en transport, zonne-energie en laadstations.

Waterstof als energiedrager

Daarnaast vinden bezoeker in de Galeria ook de speciale presentatie ‘De praktijk van waterstof in dialoog’. Waterstof is een energiedrager met een enorm potentieel voor de energietransitie. In samenwerking met de figawa en het Fachverband SHK NRW worden de mogelijkheden hieromtrent voor de vakbedrijven in de branche gepresenteerd. Gedurende de gehele beurs kan worden deelgenomen aan workshops over de realisatie van een waardeketen in het kader van waterstoftechnologie.

Start-ups presenteren nieuwe ontwikkelingen in de SHK-branche

Ook voor het eerst op de beurs is de Start-up-Area, die de nieuwkomers in de branche een platform biedt om hun innovatieve producten en diensten te presenteren. De hoofdthema’s op de gemeenschappelijke stand in hal 1 zijn digitalisering in de ambachtelijke sector, Smart Home-oplossingen en energiebeheersystemen. Daarnaast worden er speed dates georganiseerd tussen de deelnemende bedrijven, exposanten en beursbezoekers. Meer informatie via: www.shkessen.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.