Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
sfty en Resideo slaan handen ineen om bekroonde diensten aan te bieden in Europa

sfty en Resideo slaan handen ineen om bekroonde diensten aan te bieden in Europa

Resideo, wereldwijd leverancier van comfort- en beveiligingsoplossingen voor thuis, neemt sfty AS over. Daarmee zet Resideo een volgende stap om de veiligheid van bewoners in Europese appartementsgebouwen te borgen. Het door sfty ontwikkelde en bekroonde* aanbod met diensten voor appartementen speelt daarin een sleutelrol. 

Het in Oslo gevestigde sfty is één van de snelst groeiende bedrijven binnen Noorwegen. Meer dan 15.000 flatbewoners in Noorwegen rekenen inmiddels op de bescherming van hun doeltreffende en gebruiksvriendelijke software. Daarnaast kunnen gebouwbeheerders en bewoners gebruik maken van een gemonitorde veiligheidsservice die hen helpt bij het creëren van een gezamenlijk veiligheidsgevoel. 

De rook-, brand- en waterlekalarmering van sfty waarschuwt met behulp van draadloze en cloudgebaseerde technologie voor branden en waterlekkages. Tevens communiceert het platform op deze manier ook tussen de verschillende appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. 

sfty-sensor

De sfty-sensor monitort en waarschuwt bij brand-, rook-, temperatuur- en vochtigheidsontwikkelingen. De waterlekdetectieproducten van Resideo, die sinds 2020 op het sfty-systeem zijn aangesloten, waarschuwen bij waterlekkages. De service en producten van sfty sluiten naadloos aan op de missie van Resideo. Namelijk het beschermen van wat voor haar klanten het belangrijkst is: personen, gezinnen, huizen en de gemeenschap. 

Links: Stein Bakker, Rechts: Aldo D’ingeo

Aldo D’Ingeo, Resideo’s Service Director voor EMEA legt het belang uit van de overname van sfty: “Innovatie zit in ons DNA. Dat is precies waarom het sfty-team en hun bekroonde* veiligheidssoftware bij onze Europese doelen aansluiten. Ik ben enthousiast over hun rol in onze voortdurende groei op het gebied van veiligheids- en beveiligingsdiensten.” 

Sfty CEO Stein Bakker voegt daaraantoe: “We zijn blij dat we deel mogen uit maken van Resideo en kijken uit naar wat we samen kunnen bereiken. Dankzij onze veiligheidsoplossingen kunnen gebouwbeheerders en vastgoedmanagers, maar ook bewoners snel en adequaat handelen zodra er sprake is van rook- of brandontwikkeling of waterlekkage.” 

Innovation Norway, de nationale ontwikkelingsbank van de Noorse overheid, leverde een belangrijke bijdrage aan sfty in de start-upfase. Ook zij reageren enthousiast op de overname. Håkon Haugli, CEO bij Innovation Norway vertelt: “We zijn trots sfty te hebben gesponsord in de eerste fase van hun ontwikkeling en het is mooi om te zien dat ze nu de volgende stap in hun ontwikkeling maken.” 

Ga voor meer informatie over Resideo’s veiligheidsoplossingen voor appartementen, waaronder brand- en waterlekkagemelders, naar www.sfty.no.  

*In 2017 won de veiligheidsoplossing van sfty een internationale innovatieprijs op ’s werelds grootste elektronicabeurs, CES, in de categorie ‘Smart Home’. Meer info op: https://www.sfty.com/about-us 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.