Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Sfeervolle verlichting voor eetcafé ’t Pumpke in Nistelrode

Klemko_t_Pumpke_007
De uitdaging was om in het mooie bruine café de sfeer te behouden.

Tekst | Klemko Techniek BV

Beeld | Klemko Techniek BV

18 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor het gezellige eetcafé ’t Pumpke in het centrum van Nistelrode mocht Klemko Techniek BV nieuwe verlichting ontwikkelen en leveren. De Lumiko LED-verlichting zorgt voor een prachtige beleving en valt in de industriële identiteit van het eetcafé nauwelijks tot niet op.

Via Elektrototaalmarkt en in samenwerking met interieurarchitecte Erma Koster van Janssen en Ko heeft Klemko Techniek BV het verlichtingsplan uitgewerkt en de Lumiko LED-verlichting mogen leveren. Accountmanager Danny Miac: “De elektrospecialist en interieurarchitecte zochten een industriële trackrail, passend bij de industriële look & feel van het eetcafé. Onze 3-fase Lumiko railverlichting met kleine, dimbare trackspots sluit hier perfect op aan. Met name de trackspots moesten fase-afsnijding (‘trailing edge’) dimbaar zijn, om op verschillende momenten een ander lichtbeeld te kunnen leveren. Hierdoor heeft de klant op ieder moment van de dag de mogelijkheid om een passende sfeer te creëren. Daarnaast moest de verlichting niet verblindend zijn voor de gasten. Hierom hebben wij extra goed gekeken hebben naar een lage UGR-waarde.”

Voor de detailverlichting werden Bolero LED-modules geleverd.

Frisse maar gezellige uitstraling

De prachtige Lumiko armaturen alsmede het kleurgebruik van de lichtbronnen zorgt voor een frisse maar ook gezellige uitstraling in het eetcafé. “Voor de hoofdverlichting is gekozen voor compacte zwarte Lumiko B-Trackspots (7W, 650 lumen en 2700K). Voor de detailverlichting hebben wij de Bolero LED-module (7W, 700mA, 650 lumen, 2700K) geleverd”, aldus Miac. “Bij deze lichtkeur komt het strakke design namelijk het best tot zijn recht. De spots zijn allemaal ‘comfort’ uitgevoerd, wat betekent dat de spots iets dieper zijn ingebouwd. Hierdoor is de totale directe verblindingshinder (UGR-waarde) lager en geeft de verlichting geen verblinding vanuit het gezichtsveld van de klant.”

Minimalistisch geïmplementeerd

De uitdaging bij deze opdracht was om in het mooie bruine café de sfeer te behouden, aldus Miac. “Met de Lumiko verlichting zijn wij hier uitstekend in geslaagd. De klant is erg blij met de nieuwe verlichting. En ook zelf kijk ik met veel plezier terug op een mooi project, waarbij de verlichting de juiste toevoeging is aan de sfeer in het eetcafé én daarbij zo minimalistisch mogelijk geïmplementeerd is.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht