Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Scholen°Concept van Klimaatgroep Holland voorzien van inventief nieuw fijnstoffilter

Scholen°Concept van Klimaatgroep Holland voorzien van inventief nieuw fijnstoffilter

Veel scholen staan in de buurt van toegangswegen en knooppunten. Het is niet zichtbaar maar de lucht rondom scholen is daarmee vaak vervuild. Niet alleen de lucht rondom, maar óók de lucht in scholen. En meer vervuild dan je zou willen, want juist voor kinderen is luchtvervuiling, zoals fijnstof, gevaarlijk. Des te meer reden om continu verbeteringen door te voeren om op een efficiënte manier de lucht in scholen zo schoon mogelijk te krijgen. Het Scholen°Concept van Klimaatgroep Holland is vanaf heden voorzien van een nieuw speciaal ontwikkeld filter dat fijnstof nóg beter uit de lucht haalt voordat het de school in komt.

filters scholenconcept 2 kopieren

Schone lucht in scholen juist van extra groot belang

Epidemiologisch onderzoek wijst uit dat kinderen per kilogram lichaamsgewicht wel 2,3 keer meer lucht inademen dan volwassen én dat kleine fijnstofdeeltjes makkelijker worden opgenomen in de luchtwegen van kinderen. Kortdurende blootstelling aan fijnstof kan bij kinderen al zorgen voor ademhalingsproblemen en allergische reacties. Bovendien wijst onderzoek uit dat een slecht binnenklimaat negatieve invloed heeft op de prestaties en het ziekteverzuim van leerlingen en docenten. Schone lucht in de belangrijkste periode van de ontwikkeling van kinderen is van daarom van groot belang.

Unieke luchtfiltertechniek voor scholen

Unieke klimaattechniek vraagt om unieke luchtfiltertechniek. “Samen met onze partner in filtertechniek ontwikkelden wij een speciaal filter voor het Scholen°Concept. Wij weten dat een optimaal binnenklimaat van levensbelang is. Zeker bij kinderen. Daarom zetten wij ons altijd in voor het hoogst haalbare resultaat” aldus Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland. “Hoe hoger de dichtheid van de filters, hoe beter deze de fijnstof uit de lucht kan filteren. Tegelijkertijd zorgt een hoge dichtheid ook voor meer weerstand voor de lucht, en dus meer energieverbruik. Daar lag dus een uitdaging. Samen met onze partner in luchtfiltering hebben we een innovatief filter ontwikkeld. Dit filter is beter in het filteren van fijnstof en tegelijkertijd verbruikt dit niet meer energie,” legt Vaatstra verder uit.

filters scholenconcept 3 kopieren

Richtlijn filterselectie Eurovent 4/23-2018 gebaseerd op ISO 16890

Op basis van de filternorm ISO 16890 heeft Eurovent een richtlijn voor het selecteren van luchtfilters opgesteld. Dit is de richtlijn 4/23-2018. De indeling van deze richtlijn is gebaseerd op de mondiale filternorm ISO 16890. Mondiale normen op het gebied van buitenluchtkwaliteit (fijnstof) zijn gebaseerd op bovengenoemde PM1, PM2,5 en PM10. ISO16890 sluit hier dus naadloos op aan en maakt het eenvoudig filters te selecteren die voldoen aan de wensen en eisen van de gebruikers.

Het Scholen°Concept filter is ePM1-60% en voldoet hiermee ruim aan de adviesnorm van Eurovent voor scholen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.