Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Schneider Electric maakt kantoorgebouwen slim met de introductie van EcoStruxure™ Workplace Advisor

Schneider Electric maakt kantoorgebouwen slim met de introductie van EcoStruxure™ Workplace Advisor

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigde tijdens een Smart Building Event een reeks flexibele digitale diensten aan voor moderne en slimme kantoren: EcoStruxure™ Workplace Advisor.

“De nieuwe manier van werken die we vandaag de dag zien, vraagt om een ander design en aanpak van kantoorgebouwen om ze slimmer te maken”, aldus Hans Smid, Solutions & Technology Manager van Schneider Electric. “Gebouwbeheerders worden uitgedaagd om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om niet gebruikte kantoorruimte toch efficiënt in te zetten, kosten van facilitaire diensten te verlagen en een comfortabele omgeving te garanderen. Daarnaast dringen werknemers, met name de millennials en generatie Z, aan op goede naadloze ervaringen die hun productiviteit en tevredenheid verhogen.”

Diensten die de behoeftes op de werkvloer adresseren

EcoStruxure Workplace Advisor biedt essentiële analyses voor nieuwe of gerenoveerde kantoorgebouwen, waaronder: 

● Bezettingsanalyses: hiermee krijgen gebruikers inzicht in vrije bureaus, kantoren, vergaderruimtes en andere voorzieningen op basis van real-time data. Gebouwbeheerders kunnen de ruimtebehoeftes vaststellen en de indeling van flexibele en vaste werkplekken zo aanpassen dat het aansluit bij het daadwerkelijke gebruik van de ruimtes en het groeiende aantal medewerkers. Hiermee kunnen medewerkers beschikbare ruimtes op elk moment zien om hiermee office hoteling te ondersteunen.

● Gezondheidsanalyses: helpen het welzijn van gebruikers van gebouwen te verbeteren en hun productiviteit te verhogen door het actief monitoren van de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid, licht en vluchtige organische stoffen. Een zogenaamde Comfort Score van het pand zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om ruimtes te lokaliseren waar consistente comfortproblemen zijn die  invloed hebben op de werkomgeving.

● Geolocatie en navigatie: een mobiele navigatieapp laat medewerkers snel zien waar collega’s, werkplekken, vergaderruimtes en voorzieningen zijn. Ook biedt de app een digitale plattegrond die altijd up to date is. Hierdoor wordt de productiviteit van medewerkers verhoogd, tijd bespaart en frustratie voorkomen.

EcoStruxure Workplace Advisor past zich continu aan met extra functionaliteiten, waaronder de analyse van mensen, het volgen van assets en integratie met andere gebouwsystemen zoals een reserverings- of ticketingsysteem. 

Profiteren van IoT- en AI-technologie

EcoStruxure Workplace Advisor is een aanbod op basis van recente verbeteringen in IoT. Met big data-analyses wordt het potentieel potentieel van kantoorgebouwen optimaal benut door ze slimmer te maken. Het biedt de volgende voordelen:

● Een continu veranderend platform dat flexibel, schaalbaar en toekomstbestendig is voor integratie, die tegemoet komt aan de vele veranderende klantbehoeftes.

● Een Comfort Score van het gebouw om omgevingsfactoren te meten en beheersen: het maakt facility-onderhoud makkelijker, bespaart tijd en middelen en voorkomt medewerkers die klachten hebben met betrekking tot omstandigheden op de werkplek.

● Een digitale plattegrond, geo-tagged draadloze sensoren en automatische bevoorrading zorgen voor een snellere uitvoering, verhoogde nauwkeurigheid en consistentie in diverse installaties.

Gebaseerd op een veilige IP-architectuur tot de cloud biedt het de hoogste datakwaliteit en schaalbaarheidsniveau met best-in-class beveiliging.

Ontworpen met de wereldwijde expertise van Schneider Electric “Schneider Innovation at Every Level helpt onze klanten om tijd, energie en geld te besparen”, zegt Hans Smid. “Onze technische expertise en ervaring zijn de drijvende kracht achter de meest innovatieve gebouwen ter wereld. Met EcoStruxure Workplace Advisor maken we het mogelijk voor bedrijven om hun kantoren te transformeren in de slimme werkplek van de toekomst.”

Tijdens het Smart Building Event van Schneider Electric werd niet alleen de WorkPlace Advisor aangekondigd maar kregen klanten bovendien inzichten in de impact van nieuwe technologie op ons leven, het belang van samenwerking bij innovaties, CO2-reductie, autonome installaties en positieve ervaringen van de mens in het gebruik van de beschikbare technologie vandaag de dag.

EcoStruxure™ Workplace Advisor maakt gebruik van real-time data en inzichten vanuit draadloze sensoren en andere apparaten om flexibele werkplekken te faciliteren, de gezondheid van medewerkers te verbeteren en facility services effectief te beheren. Hiermee biedt Schneider Electric niet alleen voordelen voor gebouwbeheerders en facility managers, maar ook voor een nieuwe generatie op de werkvloer die vraagt om comfort en een naadloze werkervaring.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.