Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Schnabl, specialist in geschoten montage

Schnabl, specialist in geschoten montage

– snel en stofvrij installeren –

Geschoten montage levert jou als installateur flink wat tijdbesparing op. In een fractie van een seconde bevestig je een product aan het beton. Tijdens het proces ontstaat er nauwelijks stof en ook de geluidsoverlast is minimaal. Met de Schiet-Clip (SC), het schietplaatje (ESP) of de schietbare kabelbeugel (KBS) van bevestigingsspecialist Schnabl kun je slim en snel geschoten installeren. Kijk welk product het beste in jouw situatie past:

Schiet-Clip (SC), de schietbare Euro-Clip

De Schnabl Schiet-Clip (SC) is de geschoten variant van de bekende en universele Euro-Clip (EC). Met een schiethamer van elk universeel merk schiet je deze direct op de ondergrond. Verkrijgbaar in buismaat 19mm en standaard in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs (hostaliet) en rood (voor brandmeldsystemen en beveiligingsinstallaties).

Het ontwerp van de Schiet-Clip past naadloos in het Schnabl Euro-Clip systeem. Hierdoor kun je de Euro-Clips moeiteloos aan weerszijden van de Schiet-Clip schuiven. Alle maten Euro-Clips, 16 mm tot 50 mm (5/8” tot 2”) kunnen aan beide zijden gekoppeld worden.

Het design van de Schiet-Clip (SC) is zo ontworpen dat deze zich vastklemt op de nagelgeleiders van de meeste in de markt voorkomende schiethamers zoals Hilti en Spit. De Schiet-Clip is op vrijwel alle soorten ondergronden geschoten te monteren, variërend van beton tot staal.

Kabelbeugel (KBS), kabel- en buismontage in één

Met de unieke Schnabl kabelbeugel (KBS20) kun je grote hoeveelheden kabels en één of meerdere elektrabuizen in één beugel monteren. Met geschoten montage is dit razendsnel te realiseren. Je schuift eenvoudig 3 Euro-Clips aan de kabelbeugel waarbij op de flanken afwijkende maten mogelijk zijn. De KBS20 is met vrijwel elke gangbare schiethamer te monteren. Is een kleine kabelgoot te kostbaar of is er te weinig ruimte beschikbaar? Dan is de KBS20 multibeugel een kosten- en ruimtebesparend alternatief.

Schietplaatje (ESP), voor schietbevestiging van alle maten Euro-Clips

Gebruik je een grotere maat buis dan 19 mm en wil je wel bevestigen met een schiethamer? Kies dan voor het schietplaatje (ESP) om je Euro-Clip vast te zetten. Dit speciale plaatje met conische opname past eenvoudig op de meest voorkomende schiethamers. Ook als je boven je hoofd werkt, blijft het schietplaatje goed zitten op de schietmond. Geschikt voor de Euro-Clip (EC) 16 mm tot 50 mm, ook nastelbaar.

Is er al een Euro-Clip gemonteerd? Gebruik dan de plugloze kabelbeugel KBZ. Deze is voor montage eenvoudig aan te schuiven en voorkomt onnodig boren.

Meer weten?

Heb je een specifieke vraag over geschoten montage? Neem dan contact op met onze specialisten Ron van den Heuvel (regio Zuid) of Karel van Vliet (regio Noord).


www.watmaakjijmetschnabl.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.