Schilt
00:38
16-11-2018

Schilt bedrijven Meerkerk realiseren luchttransportweg Leonardo Royal Hotel Amsterdam

In Nederland schommelt het aantal hotels al een paar jaar rond de 3.500 stuks. Hoofdstad en toeristentrekpleister Amsterdam is veruit de populairste stad voor hotels. Op dit moment zijn er in Amsterdam 516 hotels met in totaal 36.834 kamers. Ondanks de hotelstop komen er nog 8.133 kamers bij in de komende jaren. Veel bouwplannen waren al ingediend, voordat de hotelstop door de gemeente van kracht werd.

Op Amstel Business Park, vlakbij metrostation Overamstel, verrijst op dit moment het tweede hotel van Leonardo Hotels in Nederland. Het nieuwe 4-sterren Leonardo Royal Hotel Amsterdamtelt 19 verdiepingen en wordt voorzien van 490 hotelkamers, een ballroom van zo’n 1.800 m2, een restaurant, 11 conferentiezalen, spa, fitness en een parkeergarage. Het megahotel heeft een totaal BVO van ca. 30.000 m2.

Het complex zal worden ontwikkeld onder de verantwoordelijkheid van Adriaan van Erk Groepen Slavenburg Bouw.

Mede door de ruime ervaring van de Schilt bedrijven in Meerkerk met hotels heeft Kemp Installatie B.V.de Schilt bedrijven de opdracht gegund om de complete luchttransportweg vanaf de LBK te verzorgen. Daarnaast leveren de Schilt bedrijven een gedeelte van de tussen te bouwen luchttechnische componenten van TROX (jalouziekleppen, regelaars en geluiddempers).

De opening van het geheel is voorzien in maart 2019.

Installatie en Bouw Nederland partners

SchellNijkerk Jaap van der Krol zwembad