Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Schade door condens aan leidingen voorkomen? Dat kan met de EE046 Dauwpunt monitor

Schade door condens aan leidingen voorkomen? Dat kan met de EE046 Dauwpunt monitor

Wij hebben allemaal weleens uit een koud glas gedronken waarbij er condens ontstaat in de vorm van waterdruppels. Dit treedt op wanneer de relatieve vochtigheid (RV), dichtbij het oppervlak, 100% bereikt door de koudere temperatuur van het oppervlak. Condensatie kan natuurlijk ook ontstaan op leidingen met als gevolg dat deze leidingen ernstig beschadigd kunnen raken door corrosie.

Deze problemen zijn echter goed te voorkomen. Zo is er de EE046 condensatiemonitor die nauwkeurig de relatieve vochtigheid en temperatuur meet op en bij leidingen en zo kan bepalen of er een dauwpunt moment kan plaats vinden. De sensor bevat een relaisuitgang en met dit contact kan vroegtijdig gewaarschuwd worden wanneer er een dauwpunt situatie voorkomen dient te worden. Zo kan schade aan leidingen voorkomen worden.

De EE046 is verkrijgbaar in twee versies:

  • Wand-/buis model: deze is geschikt voor installatie op vlakke oppervlaktes en buizen met een diameter tot 50 mm. Deze wordt veelal gebruikt op koelplafond, op koel en/of koud waterleidingen, gekoelde oppervlaktes en koelbalken.
  • Het nieuwe opklikbare model: dit model is geschikt voor kunststof en aluminium composiet buizen met een diameter van 16 mm. Dit model is ideaal voor vloerwarming.

 

Deze sensoren beschikken over een snelle reactietijd en een stabiele meting op lange termijn. Op deze wijze kunt u schommelingen van vochtigheid of veranderingen in oppervlaktetemperatuur snel waarnemen.

Het relais geeft ook een stroomstoring of een kapotte kabel aan. Bovendien geeft een LED de status van de EE046 aan (normale werking / alarm / stroomuitval).

Het hoogwaardige vochtdetectie element wordt beschermd tegen stof en vuil door de speciale E + E-coating. Dit zorgt voor langdurige stabiele en betrouwbare metingen in ruwe en vervuilde omgevingen.

Veel gebruikte applicaties:

  • Leidingen voor vloeistof
  • Koelbalken
  • Schakelkasten

 

Voor meer informatie:

CaTeC b.v.
Turfschipper 114
2292 JB  Wateringen
0174 272330

info@catec.nl

www.catec.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.