Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sanitaire installaties verbinden in een elektronisch watermanagementsysteem

Sanitaire installaties verbinden in een elektronisch watermanagementsysteem

Het watermanagementsysteem SWS van Schell, de Duitse sanitairspecialist, biedt tegenwoordig alle elementen die van belang zijn voor een hygiënisch en efficiënt drinkwaterbeheer in openbare en commerciële gebouwen. Het innovatieve systeem, waaraan de elektronische kranen en spoelsystemen van het bedrijf gekoppeld kunnen worden, regelt centrale taken zoals monitoring en beheer van de waterkwaliteit en geeft gebouwbeheerders uitgebreide informatie over het waterverbruik, de onderhoudsstatus van de installaties en de uitvoering van legionellapreventiemaatregelen.

Schell heeft een uitgebreid assortiment elektronische kranen en spoelsystemen voor toiletten, douches, badkamers, keukens en wasruimtes, dat met behulp van een netwerkverbinding via radio of kabel met SWS-servers verbonden kan worden. Per server kunnen 64 sanitaire armaturen aan het systeem gekoppeld worden.

Dankzij de recente introducties van de elektronische keukenkraan, de Grandis E, en het nieuwe inbouwspoelreservoir met geïntegreerde stagnatiespoeling, de Montus Flow, kunnen het waterverbruik en de waterkwaliteit met behulp van het watermanagementsysteem nu bij alle tappunten in een gebouw elektronisch bewaakt en aangestuurd worden. Het systeem is geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande gebouwen. In veel gevallen kunnen prijzige renovaties om de hygiëne te waarborgen worden vermeden door SWS te gebruiken.

SMART.SWS

Bijzonder praktisch en zeer kosteneffectief is de speciale SWS-toegang op afstand. Hierdoor kunnen altijd en overal gegevens van gebouwen, sanitaire ruimtes en zelfs individuele kranen worden gemonitord. Dat helpt om de juiste beslissingen te nemen. Met SMART.SWS, de cloudservice van Schell, kunnen operators, facility managers en specialisten met behulp van een internettoegang op elk moment en overal ter wereld de actuele gegevens opvragen en instellingen voor het drinkwaterbeheer op alle essentiële tappunten op afstand aanpassen.

Aan een SWS-server kunnen 64 elektronische kranen of spoelsystemen gekoppeld worden.

Interessant is ook de SSC Bluetooth®-module, die tijdelijk of permanent op een Schell-kraan kan worden aangesloten voor diagnose of om instellingen aan te passen. Met de module en de bijbehorende app (voor zowel iOS als Android) kunnen onder meer sensorbereik, waterlooptijd en stagnatiespoelingen worden ingesteld en geregistreerd. De module meet slechts vier centimeter en kan met twee kabelaansluitingen tussen de stroomtoevoer (voeding of batterij) en de waterleiding worden geïnstalleerd.

Drinkwaterhygiëne en efficiëntie

Met het SWS-watermanagementsysteem kunnen sanitaire installaties bijvoorbeeld automatisch worden gespoeld. Daardoor stagneert het water in de leidingen niet en wordt de groei van gevaarlijke bacteriën zoals legionella voorkomen. Na de programmering regelt SWS niet alleen zelfstandig stagnatiespoelingen en thermische desinfectie, maar het systeem documenteert ook het niveau van hygiëne in de drinkwaterinstallatie. En dankzij temperatuursensoren kan bovendien de watertemperatuur gemonitord worden. Dat is eveneens essentieel voor de drinkwaterhygiëne. 

Het SWS-watermanagementsysteem biedt gebouwbeheerders ook belangrijke informatie over andere operationele parameters zoals frequentie en duur van gebruik, sensorbereik, waterlooptijd en nalooptijd of foutmeldingen. Hierdoor kunnen aanpassingen ter optimalisatie van de exploitatie van een waterleidingnetwerk worden uitgevoerd om zo de veiligheid te waarborgen, het gebruikerscomfort te verhogen en water en energie te besparen. Op deze manier kan een aanzienlijke meerwaarde worden gegenereerd voor de exploitatie van vastgoed. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.