Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Samsung onthult een nieuw AI-aangedreven Wind-Free™ airconditionerprogramma op Interclima 2019

Samsung onthult een nieuw AI-aangedreven Wind-Free™ airconditionerprogramma op Interclima 2019

Samsung belicht zijn nieuwe wandgemonteerde airconditionerprogramma op Interclima 2019. Het geheel nieuwe assortiment is voorzien van de unieke Wind-Free™ koelingstechnologie van Samsung, aangevuld met nieuwe AI Auto Cooling en Motion Detectiefunctionaliteiten. De Interclima 2019 vindt plaats van 5 tot 8 november 2019 in Parijs, Frankrijk. De stand van Samsung is te bezoeken in hal 2, stand E105.

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) kondigt vandaag aan dat het de wereldpremière van een volledig nieuw wandmodel airconditionerassortiment met R32-koelmiddel zal presenteren, met zijn unieke Wind-Free™ koelingstechnologie en nieuwe slimme functionaliteiten, op Interclima 2019 in Parijs.

Interclima is een van Europa’s toonaangevende beurzen voor airconditioner- en verwarmingsoplossingen en is voor Samsung de ideale plek om zijn betrokkenheid bij de Europese markt te onderstrepen en het nieuwe assortiment voor 2020 aan te kondigen voorafgaand aan de wereldwijde lancering in verschillende markten over de hele wereld.

“De deelname van Samsung aan Interclima toont onze missie aan om klimaatoplossingen te creëren die uitzonderlijke prestaties leveren in onze belangrijkste markten,” zei Wim Vangeenberghe, Vice President Global HVAC Solution Business bij Samsung Electronics, Co., Ltd. en president bij SEACE. “Samsung’s nieuwe assortiment airconditioners voor 2020 combineert onze gerenommeerde Wind-Free™ koelingstechnologie met nieuwe AI-aangedreven slimme functies die het consumentencomfort maximaliseren en tegelijkertijd voldoen aan de vraag naar hogere energie-efficiëntie.”

Wind-Free™ koelingstechnologie

Samsung introduceerde in 2017 in Europa de eerste wandmodel airconditioner met Wind-Free™-technologie in Europa. Airconditioners met Wind-Free™-technologie volgen een koelmodus in drie stappen. In de eerste stap wordt de temperatuur snel verlaagd in de modus Fast Cooling. Ten tweede maakt het gebruik van een ontvochtigingsfunctie om het optimale vochtigheidsniveau in te stellen. Ten slotte, wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, wordt de Wind-Free™ Cooling-modus geactiveerd om die niveaus te handhaven en een ideaal niveau van comfort te bieden.

In de Wind-Free™-coolingmodus wordt verse lucht langzaam verspreid en gelijkmatig door duizenden microgaten, waardoor een “Still Air”-toestand* wordt gecreëerd. Hiermee kan men comfortabel wonen, werken en ontspannen zonder onaangename koude tocht te ervaren.

Slimme bediening

De nieuwe Wind-Free™-reeks optimaliseert ook het koelproces met de AI (Artificial Intelligence) Auto Cooling-functie**, waardoor consumenten hun airconditioner efficiënter kunnen gebruiken. AI Auto Cooling analyseert de kameromstandigheden, de door de gebruiker gewenste temperatuur- en koelmodus en zelfs het buitenklimaat, om automatisch over te schakelen naar de meest geschikte instelling.

Het heeft een ingebouwde bewegingsdetectiesensor (MDS)** die bewegingen van de gebruiker volgt om efficiënt af te koelen en zo verspilling van energie voorkomt. De sensor kan detecteren wanneer er geen gebruikers in de kamer zijn, automatisch de instellingen van de airconditioner wijzigen om de temperatuur iets bij te stellen of de stand-bymodus in te schakelen.

Verbeterde energie-efficiëntie

De nieuwe generatie Wind-Free™ wandgemonteerde airconditioners maakt gebruik van de nieuwe energiezuinige Digital Inverter Boost-compressor van Samsung, waardoor consumenten hun gewenste temperatuur kunnen handhaven en tegelijkertijd het energieverbruik kunnen verminderen. De nieuwe Digital Inverter Boost-compressor is ontwikkeld om de binnentemperatuur op een efficiënte manier te houden en het apparaat niet herhaaldelijk aan en uit te hoeven zetten. De topklasse Wind-Free™-unit wordt geleverd met een energielabel A+++ voor zowel SEER als SCOP, de hoogst haalbare energiebeoordeling in Europa.***

Beschikbaarheid

Het nieuwe Samsung wandmodel airconditionerplatform, met het R32-koelmiddel, komt in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar in Nederland en België. Met het nieuwe platform vernieuwt Samsung zijn complete assortiment wandmodel airconditioners. De meeste modellen zullen profiteren van vergelijkbare technologische verbeteringen en beschikken over een soortgelijk nieuw ontwerp, met een rechthoekig en strak silhouet, dat harmonieus in elke ruimte past. Meer gedetailleerde productinformatie is gepland voor eind 2019.

Ambrava BV zal het nieuwe programma in Nederland voor het eerst tonen op de VSK, 4-7 februari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.

* ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration and Air-Engine Engineers) definieert “Still Air” als luchtstromen die met snelheden onder 0,15 m/s bewegen, waarbij koude tocht ontbreekt.

** Beschikbaarheid van beschreven functies onder voorbehoud van uitvoering.

*** Energielabel is gebaseerd op 9k BTU-versie en is volgens EU nr. 626/2011 (perceel 10) labelclassificatie 2019, op een schaal van D tot A +++.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.