Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Samenwerking tussen fabrikant en installateur: De leverancier als kennisbank
Remeha is leverancier van binnenklimaatoplossingen en biedt met een compleet portfolio aan cv-ketels en warmtepompen (zowel grondgebonden, hybride als lucht/water) voor alle woonsituaties een passende oplossing.

Samenwerking tussen fabrikant en installateur: De leverancier als kennisbank

Door de lijnen kort te houden en elkaar goed te informeren, kunnen zij de allerlaatste ontwikkelingen op de voet volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van warmtepompen. En daar wordt iedereen beter van: fabrikant, leverancier en klant.

Begin 2019 nam Remeha Techneco over; een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van warmtepompen. Techneco heeft als eerste bedrijf een hybride warmtepomp in eigen huis ontwikkeld en deze werd ook in eigen beheer geproduceerd. Account Manager Sebastiaan Rietveld vertelt: “Vanuit Remeha werken we in een aantal segmenten: particulier, nieuwbouw en utiliteit. Waar de focus in de particuliere sector steeds meer verschuift van de traditionele cv-ketel naar de (hybride) warmtepomp, ligt de focus in het segment nieuwbouw volledig op warmtepompen. Je hebt immers geen gasaansluiting meer in een nieuwbouwwoning.”

Hoewel Remeha bekend staat om haar producten, gaat de service dus verder. Rietveld: “We worden graag al in een vroegtijdig stadium betrokken bij een project, zodat we kunnen meedenken over het ontwerp van de installatie. Zo kunnen we de installateur bij ieder aspect helpen, van bron tot afgifte, reparaties en onderhoud. Wij zijn niet alleen leverancier, maar een kennisbank voor de installateur.”

Steeds bijleren

Die adviserende rol is erg handig, zeker omdat de ontwikkelingen rondom warmtepompen zo snel gaan. Sander Wouterse van Wouterse Installatie & Onderhoud weet hoe fijn het is om goed samen te werken met de fabrikant. “Als je technische vragen hebt, dan heb je meteen een korte lijn.” Wouterse is een Remeha hybrid hero, oftewel een erkend hybride installateur. Het bedrijf plaatst honderden hybride systemen per jaar. “Mede door ons contact met Remeha en onze praktische ervaringen leren we op het gebied van warmtepompen steeds bij. Het plaatsen van een warmtepomp is een samenspel tussen de fabrikant, leverancier en klant. Door het juiste advies te geven, kan de klant de juiste keuzes maken en dan kunnen we een mooie installatie plaatsen”, aldus Wouterse. “En ook na het leveren en monteren van de warmtepomp blijft het belangrijk om een vinger aan de pols te houden. Dan begint het vakmanschap pas echt, een juiste afstelling en blijven monitoren is namelijk van wezenlijk belang. Het is voor ons niet alleen leveren, plaatsen, factureren en dan klaar; wij blijven in beeld om een juiste balans te vinden tussen comfort en energiebesparing.”

Als laatste stap van het aardgas af

De overstap naar een warmtepomp is voor veel mensen nog erg groot, merken beide mannen, maar je kunt ook stapje voor stapje overgaan op een aardgasloos bestaan. Rietveld: “Bij nieuwbouw heb je geen gasaansluiting meer, dus dan is de keuze vaak makkelijker. Ik ben werkzaam voor het segment nieuwbouw en ben het aanspreekpunt voor adviseurs, architecten, aannemers en installateurs over de warmtepompinstallatie in nieuwbouwprojecten. Dat gaat van een enkele woning tot de grotere seriematige projecten. Mijn doel is daarbij om partijen zoveel mogelijk te ontzorgen en te helpen.”

Bij renovatieprojecten wordt meestal voor een hybride warmtepomp gekozen, omdat bestaande woningen vaak nog niet geschikt zijn voor een elektrische warmtepomp. Door het gasverbruik allereerst te laten dalen, is de overstap naar een andere warmtepomp op een later moment een minder grote stap, vertelt Wouterse. “We gaan vaak samen met de klant van minder gas naar gasloos. Als je het gasverbruik steeds vermindert, kun je als laatste stap helemaal van het aardgas af.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.