Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Samen werken aan een optimale gebouwinstallatie

Samen werken aan een optimale gebouwinstallatie

Ketensamenwerking in de bouw wordt steeds belangrijker. Het groeiende tekort aan handjes op de bouw vraagt niet alleen om nieuwe producten, die plug-and-play en zonder faalkosten geïnstalleerd kunnen worden, maar ook om een optimale samenwerking tussen fabrikant, groothandel en installateur. Attema, Isolectra en SPIE geven hier op passende wijze invulling aan.

“Installateurs hebben het ontzettend druk met de engineering en uitvoering van projecten. Hierdoor blijft nauwelijks tijd over om op de hoogte te blijven van noviteiten in de markt”, weet Robert Woudenberg, Sales Manager Installatie en Bouw bij Attema BV. “Daarom houden wij samen met Isolectra de installatiebedrijven continu op de hoogte van snel en slim 100% stekerbaar installeren. Dit zijn oplossingen die voortkomen uit de praktijk, waarbij we continu kijken wat beter of sneller kan. Bijvoorbeeld met het ‘total cost denken’ in projecten.”

Compleet stekkerbare MultiPD doos.

Maximale aandacht voor klantrelaties

“De afgelopen jaren hebben wij hoog ingezet op onze klantrelaties”, vertelt Woudenberg. “Ons doel is om een echte klantsnapper te zijn. Hiervoor zitten we graag aan tafel bij onze klanten. Onder andere SPIE nodigt ons regelmatig uit om mee te denken over producten en processen, met als doel om de werkzaamheden nog sneller en efficiënter te laten verlopen en om faalkosten tot een minimum te reduceren. Onze stekerbare concepten spelen hierin een belangrijke rol. Er heerst een schreeuwend tekort aan handjes op de bouw en de komende jaren zal deze ontwikkeling zich voortzetten. Daarom zoeken installateurs steeds meer naar kant-en-klare producten, die plug-and-play in een gebouw geïnstalleerd kunnen worden.”

Attema speelt hier onder meer op in met stekerbare kabeldozen, vloerdozen en hollewanddozen, die volledig zijn voorgeassembleerd en waarin de Wieland-stekers van Isolectra standaard zijn geïntegreerd. Isolectra is de grondlegger van stekerbaar installeren in Nederland en in de afgelopen decennia marktleider geworden in Nederland met het merk Wieland. “Vooral de GST18®-steker is bij iedereen bekend en inmiddels door vele producenten in hun producten overgenomen”, vertelt Hans ter Reegen, Manager Sales OEM bij Isolectra. “Dit maakt ons naast marktleider ook technologieleider. Een belangrijke voorwaarde om die positie te behouden, is om onze technologie integraal onderdeel te maken van de systemen van toonaangevende spelers in de markt, zoals Attema, die wij maximaal faciliteren en ondersteunen bij het ontwerp en de productie van hun componenten.”

De GST18®-steker is bij iedereen bekend en inmiddels door vele producenten in hun producten overgenomen.

Focus op wat beter en sneller kan

“Dankzij de vele configuratiemogelijkheden van stekerbare producten hoeven installateurs slechts nog de juiste samenstelling (hoeveelheid connectoren, schakelingen, etc.) te selecteren en wij zorgen er – samen met de groothandel – voor dat de juiste producten op de juiste tijd én juiste plek worden geleverd”, aldus Woudenberg. Bovendien heeft Attema recent een nieuwe geluidsdichte hollewanddoos (ook stekerbaar mogelijk) geïntroduceerd, waardoor hollewanddozen voortaan tegenover elkaar in een wand geplaatst kunnen worden. Zonder risico op geluidslekken.
“Daar hadden we al langere tijd behoefte aan, wat tevens geldt voor de stralingswerende hollewanddozen in het assortiment”, vertelt Cor Groeneweg, Projectmanager bij SPIE B.S. Health­care. “Dankzij deze dozen is de toepassing van een separate loodflap namelijk niet meer nodig en behoren eventuele loodlekken in speciale medische ruimtes definitief tot het verleden.”

Vernieuwde montageplaten voor de Cable-mate kabeldozen.

Optimale taakverdeling

Juist bij stekerbaar installeren is samenwerking in de keten ontzettend belangrijk, weet Groeneweg. “Waar het onze rol is om – samen met de klant – een efficiënt, comfortabel en duurzaam installatiepakket te ontwerpen, zonder materiaalverspillingen en conform de geldende wetten en regels, zorgen Attema en Isolectra voor de fijne stekerbare uitwerking en productleveringen aan de groothandel. In nauw contact met deze groothandel wordt vervolgens de logistieke planning gemaakt, op basis waarvan alle producten just-in-time, just-in-place en duidelijke gemarkeerd op het project worden aangeleverd. Onze monteurs zorgen voor de montage in het werk, waarmee de cirkel  weer rond is.”

De projecten van SPIE worden frequent door de accountmanagers van Attema en Isolectra bezocht, die tips geven en eventuele vragen van monteurs of projectleiders beantwoorden. “Bijvoorbeeld over het gebruik en de toepassing van de stekerbare systemen”, aldus Groeneweg. “Samen met onze klanten bezoeken wij bovendien regelmatig de vestiging van Attema in Gorinchem, om eventuele projectuitdagingen te bespreken en om samen te komen tot de meest optimale gebouwoplossing.”  

Installateurs zoeken steeds meer naar kant-en-klare producten, die plug-and-play in een gebouw geïnstalleerd kunnen worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.