Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ruim 1.000 verlichtingsoplossingen uit één koker
Ook de badkamers beschikken over functionele en sfeervolle verlichting.

Ruim 1.000 verlichtingsoplossingen uit één koker

De verlichting van DoubleTree by Hilton Sittard komt voornamelijk uit de koker van Lueur. Met een scherpe focus op de functionele en decoratieve aspecten realiseerde het bedrijf in totaal zo’n 1.000 toekomstbestendige en kostenbesparende lichtoplossingen. Hoogstandjes die het comfort, de veiligheid en de beleving van de hotelgasten een flinke boost geven. 

Lueur uit Berg en Terblijt is het geesteskind van Hans van Deurse. Na jarenlang actief te zijn geweest in de advies- en verlichtingsbranche werd hij in 2015 eigen baas. Sindsdien gaat het met de Limburger als zelfstandig lichtontwerper crescendo in lumenland, dankzij verrassende, creatieve lichtconcepten op maat, van concept tot en met realisatie. Naast een ruime kennis en ervaring gebruikt Van Deurse daarbij enkel hoogwaardige lichtoplossingen van gerenommeerde producenten. Zo ook in Sittard. “Tijdens de herontwikkeling was het zaak om het authentieke karakter van het gebouw zoveel mogelijk te behouden”, zegt Van Deurse over het uitdagende project. “Tegelijk dienden er qua verlichting de nodige accenten te worden aangebracht die passen bij het verwachtings- en wensenpatroon van de hedendaagse hotelbezoeker. Samen met onze opdrachtgever en elektrotechnisch aannemer Homij zijn we daarin prima geslaagd.”

Een slimme verlichtingsoplossing in de hotelgangen: de noodverlichtingsarmaturen zijn op dezelfde spanningsrail bevestigd als de spotverlichting.

Toekomstbestendig

De door Lueur aangebrachte lichtapplicaties gaan wat betreft functionaliteit en decoratie perfect samen. Zo zijn de noodverlichtingsarmaturen in de hotelgangen op dezelfde spanningsrail bevestigd als de spotverlichting. Een fraai ogende vinding die de aanleg van een extra leidingnetwerk overbodig maakt. Tegelijk zijn de gebruikte producten en technieken zeer toekomstbestendig. Van Deurse: “We wilden onze opdrachtgever een slimme oplossing bieden waarmee hij alle verlichtingsproducten in en rond het gebouw gemakkelijk en kostenefficiënt kan onderhouden. Nu en morgen, maar ook later. Vandaar dat we bijvoorbeeld voor de spotlichtbronnen zoveel mogelijk hebben gewerkt met de retrofit LED-producten van met name Osram en Philips. Kenmerkend daarvoor is dat het armatuur zélf redelijk eenvoudig is en juist de techniek vooral in de gebruikte lichtbron zit. Dat heeft als voordeel dat wanneer er eens een lamp stuk gaat, deze zonder problemen en tegen lage kosten te bestellen is. Je hoeft in dat geval dus geen compleet nieuwe behuizing aan te schaffen. Design is één, maar toekomstbestendigheid is minstens zo belangrijk.”

Binnen en buiten

De uitgebreide expertise van Lueur is in en rondom het onlangs in gebruik genomen hotel op vele plekken zichtbaar. In totaal tekende de onderneming voor de levering en installatie van ruim 1.000 armaturen, in verschillende soorten en maten en voor de kamers, gangen, trappenhuizen, receptie, bar, restaurant en lounge. Maar ook in de keuken, personeelsruimtes en fitnessruimte is de vakkundigheid van Lueur in fysieke vorm aanwezig. Zelfs buiten. “Naast de verlichting op de parkeerplaats hebben we ook de gevelverlichting verzorgd”, aldus Van Deurse. “Daartoe hebben het bestaande gevelschetsontwerp vertaald naar een 3D ontwerp en via een lichtberekeningsprogramma verder uitgewerkt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.