Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Rookgasafvoer mag steeds vaker gezien worden

Rookgasafvoer mag steeds vaker gezien worden

Je kunt ervoor kiezen om schoorstenen en rookgasafvoeren helemaal weg te werken in de wand. Maar wat fabrikant Schiedel Metaloterm in Middelburg betreft, kan een zichtbaar rookkanaal juist ook een eyecatcher zijn in een interieur.

Kwaliteit en functionaliteit staan voor de rookkanaalspecialist al ruim vijftig jaar voorop. “Maar vooral in de woonkamer wil het oog ook wat”, geeft Robin Dirks, sales en marketing manager van Schiedel Metaloterm aan. “We leveren onze rookkanalen voor houtkachels, pelletkachels, haarden en cv-installaties daarom zowel in standaard RVS, als in verschillende kleuren.” Behalve mooier is het in sommige situaties volgens hem ook energie-efficiënter om het rookkanaal niet weg te werken. “Het rookkanaal geeft zo meer warmte af in de kamer”, legt hij uit. 

Omdat het veiligheidsaspect voor Schiedel Metaloterm vooropstaat, levert het bedrijf overigens niet direct aan particulieren. “Montage vraagt namelijk om deskundigheid van zaken”, gaat Dirks verder. “Reden voor ons om voor de particuliere markt samen te werken met deskundige resellers.”

Centre of excellence

Het eigen centre of excellence bewijst hoeveel waarde er in Middelburg wordt gehecht aan kwaliteit. Twaalf ingenieurs zijn hier continu bezig met het maken van berekeningen en tekeningen zodat opdrachtgevers op locatie direct aan de slag kunnen met de juiste spullen voor een project. Denk aan modulaire rookgasafvoeren, dempers met een betere geluidsreductie en/of rookkanalen met een nóg betere isolatiewaarde.

Schoorsteenkanaal met dertig jaar garantie

Een voorbeeld van een recente eigen ontwikkeling die Dirks graag onder de aandacht brengt, is een dubbelwandig schoorsteenkanaal met een speciale isolatie waardoor de buis na een schoorsteenbrand nog bruikbaar blijft. “Normaal gezien moet een schoorsteenkanaal na een schoorsteenbrand worden vervangen. Met het door ons ontwikkelde ‘AT’-kanaal is dat in veel gevallen niet meer nodig. Een enorme kostenbesparing”, geeft hij aan. “Ons schoorsteenkanaal is bestand tegen vier schoorsteenbranden op 1.000ºC, zo is uit een test van 4 x 1.000ºC á 30 minuten gebleken. Behalve dat de structurele integriteit van het isolatiemateriaal bewaard bleef, was de isolatiewaarde na de vier branden nog gelijk aan de oorspronkelijke waarde. Dit is precies de reden waarom we op ons ‘AT’-rookkanaal voor de residentiële markt dertig jaar garantie geven.”

Non-residentiële markt

Behalve aan productontwikkeling voor de residentiële markt werkt Schiedel Metaloterm aan hoogwaardige innovatieve oplossingen voor de non-residentiële markt. Denk aan rookgasafvoeren voor grote verwarmingsketels en boilers in de utiliteitsbouw, uitlaten voor gas- en dieselmotoren – zoals generatorsets en WKK-applicaties – luchttoevoer en rookgasafvoerkanalen voor industriële ovens en spuitcabines, maar ook aan uitlaten voor schepen en superjachten. Speciaal voor deze industriële markt heeft Schiedel Metaloterm een eigen ingenieursbureau, waar klanten met vragen over bijvoorbeeld geluidsdemping of tegendruk terecht kunnen. “Onze ingenieurs maken de benodigde berekeningen op verschillende systemen. Na overleg met onze eigen productieafdeling komen ze vervolgens snel tot de perfect passende oplossing”, aldus Dirks. “Meedenken en ontzorgen staan voor ons centraal. Met succes, durf ik wel te stellen, want vanuit Nederland beleveren we met zo’n honderd medewerkers inmiddels heel de wereld.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.