Logo Rittal
01:43
06-12-2016

Rittal Innovation Center toont volledige waardeketen

Innovatie presenteren, concreet maken en verder ontwikkelen – dat is het doel van het nieuwe Innovation Center van Rittal in Haiger. Het centrum geeft een bijzonder inzicht in de waardeketen van de besturings- en schakelkastenbouw. In de 1.200 vierkante meter grote hal bootst de leverancier van schakelkasten en systemen een echte productiefabriek na. Het bijzondere: klanten, maar ook de ontwikkelaars van Rittal en Eplan kunnen alle processtappen direct bij de stations met mensen en tools aan de hand van concrete dagelijkse situaties bespreken en oplossingen ontwikkelen – van engineering, levering van materialen, voorbereiden en bewerken van onderdelen tot aan het daadwerkelijke eindproduct.

“In het Innovation Center willen wij onze klanten innovaties niet alleen laten zien en toelichten. In plaats daarvan zullen wij samen met hen oplossingen ontwikkelen en onze producten steeds weer aan de eisen uit de markt aanpassen,” verklaart Jan-Henry Schall, hoofd van het Rittal Innovation Center. Het Innovation Center geeft de waardeketen in de besturings- en schakelinstallatiebouw weer, compleet met machines, gegevens en producten: “Naast trainingen voor groepen klanten zullen wij hier in de toekomst ook medewerkers opleiden die contact hebben met onze klanten, zodat zij zich nog beter kunnen inleven in onze klanten. Ontwikkelaars kunnen direct aan de machines en installaties sleutelen, nieuwe ideeën ontwikkelen en uitproberen.” Het innovatiecentrum maakt deel uit van een volledig nieuw trainingsconcept dat is gebaseerd op de tastbaarheid van Industrie 4.0 in de besturings- en schakelkastenbouw, aldus Schall.

In het Rittal Innovation Center kan elke afzonderlijke processtap heel concreet worden doorlopen – van engineering en systeemtechniek tot aan de systeembouw, inclusief het automatiseren van de delen van de productie. In het centrum staat als verbindend element het virtuele prototype van een besturingskast, de “digitale tweeling”.

In het gedeelte “Engineeren” laten Rittal, Eplan en Cideon met behulp van intelligente engineeringstools zien hoe installatiebouwers hun planningsprocessen kunnen versnellen. Rittal presenteert mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen, o.a. door gebruik te maken van apparaatgegevens uit het EPLAN Data Portal, door engineeringssystemen zoals EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel, Rittal Therm, Rittal Power Engineering en door de nieuwste Rittal productconfigurators.

In het gedeelte “Systeem” geeft Rittal een realistisch beeld van de voordelen van “Rittal – The System.“ Aan de hand van concrete toepassingen toont Rittal besparingsmogelijkheden en de belangrijke voordelen van de Rittal systeemcomponenten, beginnend bij behuizings- en kastsystemen, via stroomverdelingssystemen tot aan klimatiseringsoplossingen.

In het gedeelte “Automatiseren” kunnen de zeer efficiënte systemen van Rittal Automation Systems voor het ondersteunen van de productie en de automatisering van de werkplaats worden ervaren. Het aanbod varieert van handlingtools voor geoptimaliseerde processen, beginnend bij de goederenontvangst, machines voor de mechanische bewerking met de bewerkings- en 3D-lasercentra, de automatische bewerking van klemmenstroken tot aan intelligente dataondersteunde bedradingstools.

“Samen met onze partners, klanten en leveranciers zoeken wij in het Rittal Innovation Center in Haiger continu naar oplossingen die de waardeketen in de besturings- en installatiekastenbouw optimaliseren,” vat Jan-Henry Schall het doel van het nieuwe innovatiecentrum samen: “Het gaat hier niet alleen om de klassieke analyse van processen, die absoluut van belang en vast verankerd in de theorie zijn, maar om een levend innovatieproces in de zin van Industrie 4.0“.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees meer over: Innovation Center , Nieuws , Rittel

Installatie en Bouw Nederland partners

De nieuwe laboratorium CulozLogo Light Middle East