Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
RET-remise Kleiweg, Rotterdam | Luchtkanalensysteem op maat voor RET-remise Kleiweg

RET-remise Kleiweg, Rotterdam | Luchtkanalensysteem op maat voor RET-remise Kleiweg

In de eerste helft van 2017 is de ruim honderd jaar oude RET-remise (32.180 m²) aan de Kleiweg in Rotterdam gesloopt, omdat de nieuwe, langere metrostellen niet meer in de oude werkplaatsen pasten. Het gebouw heeft plaatsgemaakt voor een kleinere nieuwbouw (16.000 m²) met moderne werkplaatsen, kantoren, een technische ruimte en een traverse, die een stuk efficiënter is ingedeeld. In het eerste kwartaal van 2019 wordt de nieuwe RET-remise opgeleverd. Een nieuwe aftakking vanaf halte Melanchtonweg richting de remise zorgt ervoor dat de metrostellen voortaan per spoor naar de remise kunnen rijden en niet langer op een dieplader vervoerd hoeven te worden.

18213 schilt fotografie ret rotterdam_196a0818 kopiërenOp basis van het bestek leveren en monteren de Schilt bedrijven circa 1.000 m² rechthoekig en 1.600 m¹ rond kanaalwerk.

De bouw van de nieuwe RET-remise wordt uitgevoerd door Ballast Nedam Industriebouw B.V.. De installaties in het gebouw vallen onder de scope van Unica Building Projects, dat voor de realisatie van het luchtkanalensysteem en de levering van de TROX-componenten (brandkleppen, kleppensecties, constante en variabele volumeregelaars, naverwarmers, geluiddempers, roosters en plafondinductie-units) de samenwerking zocht met de Schilt werkmaatschappijen Schilt Luchtkanalen en Schilt Luchttechniek. De installateur uit Rotterdam heeft hierdoor te maken met slechts één aanspreekpunt en één leverancier voor de complete luchtverdeeltechniek, aldus commercieel marketing manager Leo ’t Jong. “Een uitkomst, onder andere vanwege de korte doorlooptijd in dit project.”

Verzinkt stalen luchtkanalen
“Op basis van het bestek leveren en monteren wij circa 1.000 m² rechthoekig en 1.600 m¹ rond kanaalwerk. Gekozen is voor verzinkt stalen luchtkanalen, waarbij het deel in de remise in het zicht wordt uitgevoerd”, vertelt ’t Jong. “Al onze luchtkanalen voldoen minimaal aan de Luka C-certificeringscriteria. Maar ook Luka-klasse D is voor ons geen probleem. Doordat alle luchtkanalen op maat geëngineerd en geproduceerd worden, kunnen we in iedere klantwens voorzien.”  Eind augustus is in de RET-remise een eerste, geslaagde persproef uitgevoerd, waarbij naast de Schilt bedrijven ook Unica en RET aanwezig waren.

Geïsoleerde dakkanalen met Stucco afwerking
Conform de Luka 2.8.2.1 norm is alle dakkanaalwerk op de bouwplaats geïsoleerd met steenwol. Aansluitend zijn de dakkanalen voorzien van Stucco beplating. “Deze beplating wordt strak om de isolatie aangebracht, zodat inregenen en lekkages niet mogelijk zijn”, aldus ’t Jong. “Tijdens of na de montage worden alle naadverbindingen in het plaatwerk afgedicht met een transparante siliconenkit.”

Vertrouwde partners
De RET-remise is niet het eerste project dat de Schilt bedrijven voor Unica Building Projects uitvoeren. “We zijn al jaren kind aan huis bij Unica”, vertelt ’t Jong. “De lijnen tussen onze bedrijven zijn kort en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten, wat de samenwerking voor ons beiden erg prettig maakt. Naast de RET-remise aan de Kleiweg in Rotterdam bouwen we op dit moment samen aan woonzorgcentrum WZH Rustoord in Voorburg en het Mgr. Frencken College in Oosterhout.”

Tekst Lieke van Zuilekom    |    Beeld Schilt bedrijven, Ferry Verheij
Uitgelichte afbeelding: 
Gekozen is voor verzinkt stalen luchtkanalen, waarbij het deel in de remise in het zicht wordt uitgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.