Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Renovatie van rookgaskanalen: snel, efficiënt en flexibel
Renovatie CLV-overdruksysteem.

Renovatie van rookgaskanalen: snel, efficiënt en flexibel

Product is geschikt voor elk type HR-ketel

Vanuit het Zuid-Hollandse Wateringen is F.F. Kanaalrenovatie installateurs, bedrijven en VvE’s graag van dienst rondom de renovatie van ventilatie- en rookgaskanalen. Een activiteit waarbij het door Ruud Balink geleide bedrijf exclusief gebruik maakt van hoogwaardige producten en systemen. FuranFlex, de innovatieve en flexibele schoorsteenvoering, is er daar één van. Het materiaal biedt diverse voordelen tijdens het vernieuwen van rookgaskanalen van bedrijfspanden, woningen en appartementencomplexen. Zo is het product razendsnel aan te brengen en kan het voor vrijwel elk rookgaskanaal en ieder type HR-ketel worden gebruikt. Bovendien levert de verwerking ervan nagenoeg geen overlast op voor bewoners of gebouwgebruikers.

FuranFlex is een eenvoudige en zeer praktische methode om rookgaskanalen te vernieuwen. F.F. Kanaalrenovatie is er al ruim 10 jaar succesvol mee onderweg. Op jaarbasis realiseert het bedrijf binnen Nederland ruim 2.000 aansluitingen. “Renoveren met FuranFlex gaat eerst en vooral lekker snel”, verklaart Balink de grote populariteit van het effectieve systeem. “Meestal klaren we de klus binnen één werkdag. Maar wat ook telt, is dat het rookgaskanaal niet verwijderd hoeft te worden en er geen breekwerk hoeft te worden verricht. Daardoor is er ook nauwelijks sprake van overlast. Kortom, de voordelen van FuranFlex zijn legio. Voor zowel de verwerkers ervan als voor gebouwgebruikers en bewoners van huizen en appartementen. In kwalitatieve zin, maar ook wanneer het gaat om de verwerking van het product.”

Renovatie CLV-overdruksysteem.

Slim en eenvoudig principe

De door Balink genoemde pluspunten hebben alles te maken met het even simpele als geniale principe van FuranFlex. “Het begint allemaal met het laten zakken van een flexibele, uit FuranFlex vervaardigde slang in een rookgaskanaal”, legt Balink uit. “Door het kanaal vervolgens aan één kant af te sluiten en er vanaf de andere zijde stoom doorheen te blazen, neemt de slang de vorm aan van het rookgaskanaal. Na uitharding ervan is een voegloze, naadloze en luchtdichte voering het resultaat. Een staalharde voering die uit een geheel bestaat en optimaal is bestand tegen corrosie, vlammen, hitte en vocht. Dat maakt FuranFlex prima geschikt voor de bekleding van CLV-kanalen en individuele rookgasafvoeren, zelfs wanneer die met een WTW-unit zijn uitgerust. Maar ook voor ventilatie- en shuntkanalen, schoorstenen van open haarden of houtkachels en hemelwaterafvoeren is dit een topproduct. Ongeacht vorm of diameter. Vierkant, rond of ovaal: het past en werkt, altijd en overal. En wat ook mooi is: we geven standaard 25 jaar garantie tegen corrosie.”

Rookgaskanaal van het Hilton Hotel te Amsterdam voorafgaand aan de renovatie.

Zekerheid

Het door F.F. Kanaalrenovatie toegepaste FuranFlex bestaat uit drie lagen: een buitenlaag van met kevlar versterkt glasvezel, een tussenlaag van composiet en glasvezel en een binnenfolie die na het uithardingsproces wordt verwijderd. Samen vormen de drie lagen een robuust geheel dat in 2019 door Kiwa in producttechnische zin nader onder de loep werd genomen en uitvoerig werd getest. “Destijds is het product helemaal doorgelicht en geschikt verklaard om exclusief door F.F. Kanaalrenovatie te worden ingezet”, vervolgt Balink. “Extra zekerheid bieden we via de speciale audits die Kiwa jaarlijks bij ons uitvoert om de werkwijze te beoordelen. Komt er een verandering in de richtlijnen, dan wordt dat direct in de beoordeling meegenomen. Daardoor bieden we onze klanten de zekerheid dat er altijd volgens de meest actuele eisen, normen en richtlijnen wordt gewerkt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.