Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Remeha Quinta Ace: De machtigste ketel voor aan de wand

Remeha Quinta Ace: De machtigste ketel voor aan de wand

In een dynamische omgeving waarin immense veranderingen op stapel staan, biedt Remeha met een afgewogen assortiment jou als professional en de eindgebruiker zekerheid. Of het nu gaat om verduurzamen van een bestaande installatie, een nieuwbouwproject of een hele andere, unieke situatie.

In situaties met een (sterk) verouderde installatie kan het bijvoorbeeld al veel schelen indien de oude cv-ketel wordt vervangen door een moderne hoog rendement cv-ketel zoals de Remeha Quinta Ace. Uitermate compacte, modulerende HR-wandtoestellen. Ze vragen slechts weinig ruimte, maar leveren tegelijkertijd wel vermogens tot 43, 65, 90, 114 en 157 kW.

Waar vroeger de volledige verwarming van het gebouw werd verzorgd, maken de ketels tegenwoordig steeds vaker een onderdeel uit van een systeem waar ook meerdere duurzame warmteopwekkers zijn toegepast. Dit vraagt een andere ontwerpfilosofie waarbij bijvoorbeeld het maximale temperatuurverschil over de warmtewisselaar is vergroot tot 40°C en diverse regeltechnische aanpassingen. Echter ook de inpassing van de Quinta Ace toestellen in een bestaande installatie is zonder problemen mogelijk.

Cascade

In veel situaties is het interessant om het totaal op te stellen ketelvermogen te verdelen over meerdere ketels. De vraag over het optimale aantal toestellen in cascade komt daarbij regelmatig aan de orde. Welke oplossing de beste is, hangt af van het project.

Factoren die hierbij een rol spelen zijn:
 › Investering
 Bij ketelopsplitsing kunnen de investeringskosten (ketelprijs inclusief montage, appendages, leidingen, pompen, rookgasafvoer en regelapparatuur) lager uitvallen. Dit is echter situatie-afhankelijk.
› Bedrijfszekerheid
Een groter aantal toestellen zal een grotere bedrijfszekerheid opleveren. Hier is echter een duidelijke bovengrens aan te geven. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij cascadeopstellingen van vier toestellen de bedrijfszekerheid al optimaal is.
› Rendement
Er zijn geen noemenswaardige rendementsverschillen tussen meerdere kleine of enkele grote ketels.
› Onderhoud en storing
Een installatie met meerdere ketels vertoont een grotere absolute kans op storingen. Het onderhoud van vele kleine ketels kost meer dan één of enkele grote ketels. Hier staat tegenover dat service en onderhoud van kleinere ketels door een grotere groep monteurs kan geschieden en de urgentie bij een storing lager is.
› Opstelling
Dankzij de lichtere en kleinere ketels neemt het aantal plaatsingsmogelijkheden binnen een gebouw toe. Er is praktisch geen vloeroppervlak nodig en er is een relatief lage vloerbelasting.

Meer weten? Start de cascadeselectietool van Remeha  →

Aantrekkelijk voordeel door MIA\Vamil regeling op de Quinta Ace

De Remeha Quinta Ace voldoet aan de MIA/Vamil eisen waardoor ondernemers in aanmerking kunnen komen voor een flink belastingvoordeel. De MIA regeling geeft de mogelijkheid om 27% van de investering voor een Quinta Ace installatie, af te trekken van de fiscale winst. Via de Vamil regeling kunnen ondernemers 75% van de investering afschrijven op een willekeurig moment. Hetgeen rente en liquiditeitsvoordeel kan opleveren. Per saldo dus veel financieel voordeel te behalen met een Quinta Ace installatie

Gratis pomp bij de Remeha Quinta Ace nog tot het einde van dit jaar

De Remeha Quinta Ace 160 kW bestaat dit jaar vijf jaar en dat vieren we graag samen. Omdat Remeha dit jaar 85 jaar bestaat krijg je daarom maar liefst 85 dagen lang € 85,- terug op de pomp van de machtigste cv-ketel van Remeha. Koop van 9 maart tot en met 31 december 2020 een Quinta Ace 45 t/m 160 kW (solo of in cascade), registreer de gekochte Quinta Ace wandketel(s) in Mijn Remeha en krijg het bedrag van Remeha terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.